Gängen i Stockholm - Södertäljenätverket

Gängen i Stockholm - Södertäljenätverket

2023-06-18

Södertäljenätverket, känt för sin starka kontroll och omfattande kriminella verksamhet, verkar som en löst sammansatt organisation. Till skillnad från en traditionell hierarkisk struktur etablerar detta nätverk kopplingar mellan individer baserat på familjeband och bekanta. Med cirka hundra medlemmar utmärker sig det som ett av de största kriminella nätverken i länet. Deras samarbete omfattar en rad olagliga verksamheter, inklusive narkotikahandel, spel och våldshandlingar. Södertäljenätverket har varit en framträdande närvaro i snart 15 år, vilket polisen har erkänt. Dess existens väckte uppmärksamhet 2014 under en uppmärksammad mordrättegång. Flera personer anslutna till nätverket befanns skyldiga till allvarliga brott, inklusive mord, utpressning och kidnappning. Nätverkets inre kärna, ansvarig för aktiviteter som narkotikabrott, utpressning, inkasso, spel och våldsbrott, består av cirka 35-40 individer. Stora majoriteten av nätverkets medlemmar bor i Södertälje stad.
På senare tid har interna splittringar inom nätverket dykt upp, vilket lett till en rad skottlossningar.

Medlemmar i Södertäljenätverket

 

Berno Khouri
I media känd som "Bernard Khouri" född 1980. Han dömdes till livstids fängelse för att ha utfärdat order om att bland annat döda två bröder med anknytning till undergruppen Bandido X-team på en nattklubb i Södertälje 2010. Polisen uppger att han har fortsatt att utöva kontroll över nätverket inifrån fängelset.

Abraham Aho
Född 1991, Abraham är kusin till ledare för södertäljenätverket, Berno Khouri. Dömdes till ett års fängelse för grov utpressning 2022. 2021 dömdes han till fem år och två månaders fängelse för grovt narkotikabrott. Dessutom dömdes de till tolv års fängelse, bland annat för mordet på de två bröderna med anknytning till Bandidos undergrupp X-team på en nattklubb i Södertälje 2010.

Ledarkumpan
Man född 1986. Dömdes till två år och fyra månaders fängelse för grovt vapenbrott och våldsamt motstånd 2020. Han dömdes även till fyra år och åtta månaders fängelse för grovt narkotikabrott samma år. Dessutom dömdes de 2013 för människorov och dömdes till två år och sex månaders fängelse.

Mellanchef
Man född 1992. Fungerar som ledare för nätverkets tonårsmedlemmar. Han dömdes till två års fängelse för grov utpressning 2022. Dessutom dömdes han 2013 till fem års fängelse för medhjälp till mord och kidnappning.

 

Läs mer om de olika gängen i Stockholm: 
Gängen i Stockholm - Älvsjönätverket
Gängen i Stockholm - Rissnenätverket
Gängen i Stockholm - Södertäljenätverket
Gängen i Stockholm - Turebergsnätverket
Gängen i Stockholm - NBA Nätverket
Gängen i Stockholm - Flemingsbergsnätverket
Gängen i Stockholm - 23ST
Gängen i Stockholm - Märsta Nätverket
Gängen i Stockholm - Botkyrkanätverket
Gängen i Stockholm - Husbys Hyenor
Gängen i Stockholm - Bredängsnätverket
Gängen i Stockholm - May nätverket
Gängen i Stockholm - Dödspatrullen
Gängen i Stockholm - Shottaz
Gängen i Stockholm - Bro nätverket
Gängen i Stockholm - Vårbynätverket
Gängen i Stockholm - Dalennätverket
Gängen i Stockholm - Skärholmennätverket
Gängen i Stockholm - Headshotligan


Foto: Polisen

 

 

Varukorg