Gängen i Stockholm - Skärholmennätverket

Gängen i Stockholm - Skärholmennätverket

2023-04-07

Skärholmennätverket har en historia av att hantera narkotikaförsäljning, rån och grova stölder. Nätverket har främst verkat i Skärholmen och Vårberga tillsammans med Vårbergsnätverket. Samtidigt som de tidigare var ett enat nätverk har det nu delat upp i två separata grupper: Skärholmennätverket och Vårberganätverket. Dessa två grupperingar har nyligen kommit i konflikt med varandra. Vårbergsnätverket tros ha sökt skydd från Södertäljenätverket, medan Skärholmennätverket har etablerat starka band med Vårbynätverket.

Medlemmar i Skärholmennätverket

Ledare 1
Ledare 1

En man född 1993, som tidigare dömts för olika brott. Han var enligt flera förundersökningar nyckelpersonen i Skärholmennätverket och var i första hand ansvarig för att styra "Ledare 3" till olika köpare av narkotika samt övervaka nätverkets verksamhet i övrigt. Mannen sköts till döds i onsdags som Krimfup var först med att rapportera om.
 

Ledare 2
Ledare 2

Man född 1995 och uppväxt i södra Stockholmsförorten Skärholmen. Dödades i en skottlossning som inträffade i Vårberg den 10 augusti 2022. Mannen har tidigare dömts för brott och var yngre bror till Ledare 1. I förundersökningar framgår det att mannen var inblandad i narkotikahandeln tillsammans med sin bror, Ledare 1. Drygt ett halv år senare har ingen åtalats för mordet på Ledare 2.

Ledare 3
Ledare 3

Man född 1994 och uppväxt i Skärholmen. I februari 2023 åtalades han för grovt vapenbrott. I olika förundersökningar har det hävdats och bekräftats genom avlyssningar med mera att mannen styrs till en stor del av Ledare 1.

Ledare 4
Ledare 4

Man född 1993 och uppväxt i Skärholmen. 2023 åtalades och dömdes 2 till år års fängelse för grovt vapenbrott. Mannen observerades flitigt i sällskap med de övriga tre andra ledargestalterna i Skärholmennätverket.

Läs mer om de olika gängen i Stockholm.

 

 

Läs mer om de olika gängen i Stockholm: 
Gängen i Stockholm - Rissnenätverket
Gängen i Stockholm - Södertäljenätverket
Gängen i Stockholm - Turebergsnätverket
Gängen i Stockholm - NBA Nätverket
Gängen i Stockholm - Flemingsbergsnätverket
Gängen i Stockholm - 23ST
Gängen i Stockholm - Märsta Nätverket
Gängen i Stockholm - Botkyrkanätverket
Gängen i Stockholm - Husbys Hyenor
Gängen i Stockholm - Bredängsnätverket
Gängen i Stockholm - May nätverket
Gängen i Stockholm - Dödspatrullen
Gängen i Stockholm - Shottaz
Gängen i Stockholm - Bro nätverket
Gängen i Stockholm - Vårbynätverket
Gängen i Stockholm - Dalennätverket
Gängen i Stockholm - Skärholmennätverket
Gängen i Stockholm - Headshotligan


Foto: Polisen

Varukorg