Gängen i Stockholm - Husbys Hyenor

Gängen i Stockholm - Husbys Hyenor

2023-05-11

Husby-nätverket, närmare bestämt de ökända Husbys hyenor, är ett gång i området husby i Stockholm. Gruppen har en långvarig och dödlig konflikt med gänget Shottaz. Husbys hyenor verkar med en hierarkisk struktur, där äldre medlemmar utövar kontroll över yngre med våld. Denna struktur sträcker sig till deras kontroll över narkotikahandlare på gatunivå. I flera förundersökningar gällande medlemmar av Husbys Hyenas aktiviteter är vittnen ofta för rädda för att träda fram och vittna mot gänget, eftersom de är kända för att kontrollera området med våld.

 

Ledare 1
"Zimma" Född 1998. Enligt polisen är mannen en av de ”verkliga ledarna” för Husbys Hyenor. Mannen var tidigare med i Tenstanätverket men efter en konflikt med andra ledande personer i Tensta var han inte längre välkommen till Tensta och flyttade därefter till husby. Han åtalades och dömdes för grovt narkotikabrott efter att hanterat 1,2 kilo kokain 2021. Han åtalades även för synnerligen grovt vapenbrott men friades från åtalet. 

Ledare 2
"Slice" född 1998. Mannen figurerat i flera förundersökningar gällande grova brott. Dömdes till skyddstillsyn och tre månaders fängelse för grovt vapenbrott 2018. Misstänkt för ett grovt brott 2022 men misstankarna mot honom lades ner efter att målsäganden inte längre ville fortsätta medverka i utredningen.

Ledare 3

Man född 2000. Mannen har fått alltmer större ansvar av området husby efter att flera av de verkliga ledarna avtjänar långa fängelsestraff för grova brott. 
Tidigare åtalad för mordet på den medlem från Husbys Hyenor som sköts ihjäl 2022 men åtalet mot honom ogillades. Han är dömd för bland annat narkotikabrott

Torped

Abraham Sandy, född 2003. Mannen har tidigare varit misstänkt för flera mord och dömdes 2022 till nio år och tio månaders fängelse för mord på en annan ledare i Husbys hyenor. 

 

Läs förundersökningsprotokoll på nätet

Läs mer om de olika gängen i Stockholm: 
Gängen i Stockholm - Älvsjönätverket
Gängen i Stockholm - Rissnenätverket
Gängen i Stockholm - Södertäljenätverket
Gängen i Stockholm - Turebergsnätverket
Gängen i Stockholm - NBA Nätverket
Gängen i Stockholm - Flemingsbergsnätverket
Gängen i Stockholm - 23ST
Gängen i Stockholm - Märsta Nätverket
Gängen i Stockholm - Botkyrkanätverket
Gängen i Stockholm - Husbys Hyenor
Gängen i Stockholm - Bredängsnätverket
Gängen i Stockholm - May nätverket
Gängen i Stockholm - Dödspatrullen
Gängen i Stockholm - Shottaz
Gängen i Stockholm - Bro nätverket
Gängen i Stockholm - Vårbynätverket
Gängen i Stockholm - Dalennätverket
Gängen i Stockholm - Skärholmennätverket
Gängen i Stockholm - Headshotligan


Foto: Polisen

Varukorg