Gängen i Stockholm - Flemingsbergsnätverket

Gängen i Stockholm - Flemingsbergsnätverket

2023-06-11

Flemingsbergsnätverket, en kriminell organisation som har vuxit kraftigt de senaste åren i Stockholm. Det här gänget har en tradition att rekrytera små barn, tio år och uppåt, för att utföra olika uppgifter för brottslingarnas räkning. Ursprungligen var gänget känd som "regeringen" eller "RGN" som bestod av fyra personer. Men under 2017 ledde interna konflikter inom nätverket till att flera medlemmar från Flemingsberg splittrades. Som ett resultat av detta växte en ny fraktion, nätverket Visättra, fram och har sedan dess varit engagerad i en pågående rivalitet med det ursprungliga Flemingsbergsnätverket.

Polisen fick 2021 information som pekade mot interna stridigheter inom Flemingsbergsnätverket. Situationen eskalerade i juli samma år när en av de ursprungliga ledarna mördades brutalt på en skolgård, vilket skickade chockvågor genom den kriminella undre världen. Nätverket Flemingsberg är främst involverat i olaglig verksamhet som narkotikahandel, vapensmuggling och grova våldshandlingar.

 

Medlemmar i Flemingsbergsnätverket

Ledare
Abdul Khaffar Harem. Född 1991.Abdul åtalades och dömdes för anstiftan till Årstabromordet i september 2020. Mannen som mördades på Årstabron var lillebror till ledaren i 23ST.  

Ledare 2

Man född 2003. Åtalades 2022 för grovt vapenbrott, efter att han och 5 andra medlemar från nätverket greps för till en början förberedelse till mord. Mannen anses ha fått en ledande roll i nätverket efter att flera av de tongivande sitter inne på långa fängelsestraff.

Medlem

Man född 2001. Mannen har på senare tid klättrat upp i hierarkin och umgås med ledande personer i nätverket. Tidigare dömd för ringa brott.

 

 

Läs mer om de olika gängen i Stockholm: 
Gängen i Stockholm - Älvsjönätverket
Gängen i Stockholm - Rissnenätverket
Gängen i Stockholm - Södertäljenätverket
Gängen i Stockholm - Turebergsnätverket
Gängen i Stockholm - NBA Nätverket
Gängen i Stockholm - Flemingsbergsnätverket
Gängen i Stockholm - 23ST
Gängen i Stockholm - Märsta Nätverket
Gängen i Stockholm - Botkyrkanätverket
Gängen i Stockholm - Husbys Hyenor
Gängen i Stockholm - Bredängsnätverket
Gängen i Stockholm - May nätverket
Gängen i Stockholm - Dödspatrullen
Gängen i Stockholm - Shottaz
Gängen i Stockholm - Bro nätverket
Gängen i Stockholm - Vårbynätverket
Gängen i Stockholm - Dalennätverket
Gängen i Stockholm - Skärholmennätverket
Gängen i Stockholm - Headshotligan


Foto: Polisen

Varukorg