Gängen i Stockholm - Bredängsnätverket

Gängen i Stockholm - Bredängsnätverket

2023-05-07

Bredängnätverket är en hierarkisk organisation som verkar i Bredängsområdet, med flera ledande figurer och ingen tydlig enskild ledare. Nätverket har starka band till motorcykelgänget Bandidos, med flera av dess medlemmar knutna till Bandidos. 2019 resulterade ett dubbelmord i en källare i ett maktskifte i området, där yngre medlemmar tog kontrollen. Detta orsakade en upptrappning i konflikten mellan två grupperingar, Sätra Äldre och Sätra Yngre, varav den sistnämnda har en betydande anknytning till Bredängnätverket och nu anses vara en del av det. Enligt uppgifter från polisen ingår över 40 personer i nätverket. Tidigare har nätverket Bredäng haft en blodig konflikt med gamla Östberganätverket, men har nyligen ingått en allians med nya Östberganätverket

 

Medlemmar i Bredängsnätverket

Ledare 1:
Ahmed Mohammed född 1987, även känd som Manolo. Misstänkt narkotikahandlare, tros ha varit inblandad i försäljning och export av stora mängder narkotika. Polisen lyckades 2019 beslagta betydande mängder av narkotikan som var kopplad till mannen. För närvarande är "Manolo" på flykt och antas gömma sig utomlands.

Ledare 2:
Man född 1993. Starka kopplingar till Bandidos. Dömdes 2017 till ett år och åtta månaders fängelse för bland annat mordförsök på två personer i nätverket Östberg.

Ledare 3:
Man född 1987. Åtalades 2018 för förberedelse till mord och grov vapenbrott, men som till slut frikändes från åtalpunkterna. Han tros ha en framstående ledarposition inom Bredängsnätverket.

Krimfluencer:
Man född 2003. Rappare och "Krimfluencer" som använder sociala medier & rap för att marknadsföra nätverket och rekrytera yngre individer. Hans videor innehåller ofta vapen och droger. 2022 dömdes han till ett år och fyra månaders fängelse för grovt vapen- och narkotikabrott.

 

 

Läs mer om de olika gängen i Stockholm: 
Gängen i Stockholm - Älvsjönätverket
Gängen i Stockholm - Rissnenätverket
Gängen i Stockholm - Södertäljenätverket
Gängen i Stockholm - Turebergsnätverket
Gängen i Stockholm - NBA Nätverket
Gängen i Stockholm - Flemingsbergsnätverket
Gängen i Stockholm - 23ST
Gängen i Stockholm - Märsta Nätverket
Gängen i Stockholm - Botkyrkanätverket
Gängen i Stockholm - Husbys Hyenor
Gängen i Stockholm - Bredängsnätverket
Gängen i Stockholm - May nätverket
Gängen i Stockholm - Dödspatrullen
Gängen i Stockholm - Shottaz
Gängen i Stockholm - Bro nätverket
Gängen i Stockholm - Vårbynätverket
Gängen i Stockholm - Dalennätverket
Gängen i Stockholm - Skärholmennätverket
Gängen i Stockholm - Headshotligan


Foto: Polisen