Gängen i Stockholm - Dalennätverket

Gängen i Stockholm - Dalennätverket

2023-04-08

Dalennätverket verkar främst i Enskededalen och Bagarmossen. Nätverket är involverat i narkotikahandel, våldsbrott, vapenbrott och utpressning. Nätverkets illegala aktiviteter har skapat en känsla av otrygghet i lokalsamhället enligt flera förundersökningar som Krimfup har tagit del av. De använder ofta våld och hot för att tvinga människor att hjälpa dem eller avskräcka dem från att samarbeta med polisen. Gängets inflytande är så stort att föräldrar och unga i området fruktar dem. Enligt uppgifter tvingas barn så unga som 12 att lagra och sälja droger och vapen åt nätverkets medlemmar.

Medlemmar i Dalennätverket

Greken
Ledare 1
"Greken" från dalen, född 1998, dömdes år 2019 till två års fängelse för narkotikabrott och grovt vapenbrott. Sedan dess har Greken åtalats för ytterligare 9 brott, varav många har varit ringa narkotikabrott och trafikbrott. Tillsammans med Dalennätverket anses Greken ligga i konflikt med "Kurdiske räven", vilket har resulterat till sprängdåd, skjutningar och mord. Greken anses vara huvudledare för Dalennätverket i dagsläget.

Mario Golzar Mia
Ledare 2
Mario Golzar Mia, född 1983, dömdes år 2023 till 13 års fängelse för flera brott som människorov, rån och synnerligen grovt narkotikabrott. Han spelade en ledande roll i kidnappningen av Einár år 2020 och anses vara en av de främsta ledarna i dalennätverket.

Krimfluencer
Krimfluencer
Rappare, född år 1995. Dömdes till två år och sex månaders fängelse för medhjälp till kidnappningen av Einár och medhjälp till rån år 2020. En lägenhet med kopplingar till rapparen utsattes för ett sprängdåd på nyårsafton 2022.
 

Utförare
Utförare
Man född 2000, född och uppvuxen i Dalen. Har nära kopplingar till ledarskikt i Dalennätverket och anses vara den som utför smutsjobb åt nätverket.
Tidigare åtalad och dömd för misshandel och grovt rån på en 16 årig pojke. 

 

 

Läs mer om de olika gängen i Stockholm: 
Gängen i Stockholm - Älvsjönätverket
Gängen i Stockholm - Rissnenätverket
Gängen i Stockholm - Södertäljenätverket
Gängen i Stockholm - Turebergsnätverket
Gängen i Stockholm - NBA Nätverket
Gängen i Stockholm - Flemingsbergsnätverket
Gängen i Stockholm - 23ST
Gängen i Stockholm - Märsta Nätverket
Gängen i Stockholm - Botkyrkanätverket
Gängen i Stockholm - Husbys Hyenor
Gängen i Stockholm - Bredängsnätverket
Gängen i Stockholm - May nätverket
Gängen i Stockholm - Dödspatrullen
Gängen i Stockholm - Shottaz
Gängen i Stockholm - Bro nätverket
Gängen i Stockholm - Vårbynätverket
Gängen i Stockholm - Dalennätverket
Gängen i Stockholm - Skärholmennätverket
Gängen i Stockholm - Headshotligan


Foto: Polisen

Varukorg