Två skadade i skottlossning vid Tunnelbana i Stockholm

Två skadade i skottlossning vid Tunnelbana i Stockholm

2023-04-05

Två män blev skjutna i Skärholmen i södra Stockholm i kväll. En av dem, en man i 30-årsåldern, har dött.
Två män skadades i en skottlossning som inträffade på onsdagskvällen i Skärholmen, en söderförort till Stockholm. Ett av offren ringde polisen och larmade om händelsen. Enligt polisens presstalesperson Daniel Wikdahl befann sig uppringaren cirka 50 meter från den andra skadade mannen.

Polisen fick ett larm klockan 20.12 på onsdagskvällen om en skottlossning vid tunnelbanestationen i Skärholmen. Polisen kunde reagera snabbt till platsen då de hade en patrull i närheten. När de kom fram hittade de en man i 30-årsåldern som hade fått skottskador. Han fördes omedelbart till sjukhus med ambulans och hans nuvarande tillstånd är okänt.
Enligt uppgifter till Krimfup.se dömdes och friades den nu skottskadade 30 åringen så sent som i somras för en grov misshandel som inträffade den 9 mars 2022 i ett skogsområde i Skärholmen, Stockholm.

Den andra skadade mannen, 55 år, ringde själv till polisen för att anmäla skottlossningen. Han hade också ådragit sig skottskador och hittades cirka 50 meter från det första offret. Det andra offret var vid medvetande och kunde kommunicera med polisen.

Utredningsarbete pågår
Motivet till skottlossningen är i nuläget okänt och det är oklart om de två skadade männen känner varandra. Polisen utreder händelsen som försök till mord.
Flera vittnen har lämnat uppgifter till polisen och i Skärholmen pågår en stor polisinsats för att identifiera gärningsmannen eller gärningsmännen och säkra brottsplatsen.

Det är inte första gången som Skärholmen är aktuell för en skottlossning. Så sent som i fredags avlossades skott mot Svenska kyrkan i samma område. Inga personskador rapporterades vid den händelsen.
 

Texten uppdateras.
 

Foto:Inskickare 
Läs fler artiklar

Varukorg