FLG-medlemmar åtalade för felskjutning i Huvudsta

FLG-medlemmar åtalade för felskjutning i Huvudsta

2024-01-05

Under en brinnande konflikt mellan de kriminella nätverken Foxtrotnätverket och Dalennätverket, inträffade ett mord den 20 januari i Huvudsta. En 39-årig man miste livet i en skottlossning vid en lokal restaurang. Mordet har nu lett till åtal mot fem personer.

Händelseförloppet
Enligt utredning, anlände en bil till en vändplats i Huvudsta, varifrån skott avlossades från två olika vapen mot en grupp människor nära restaurangen. Den 39-årige mannen, som träffades av skotten, avled av sina skador. Utredningen har inte funnit några bevis för att mannen hade kopplingar till gängkriminalitet. Tidiga rapporter från förundersökningsprotokollet tyder på att offret inte var det avsedda målet för skotten.

Åklagarens Uttalande
Senior åklagare Maria Hävermark kommenterar, "Vi har bevis som tyder på att måltavlan var en annan person som befann sig i närheten men inte på platsen vid tidpunkten för skjutningen. Därför tror vi att det rör sig om en felskjutning."

Kopplingar till FLG
Bland de åtalade finns två män, 30 och 25 år gamla, som står inför anklagelser om mord och flera fall av mordförsök. Dessa individer är kända inom Stockholms gängmiljö och har anknytning till det kriminella nätverket ”FLG” (Filterlösa grabbar). Ytterligare en man åtalas för medhjälp till mord och två för grovt skyddande av brottsling samt grovt vapenbrott. Alla förnekar brott.

Tog på sig mordkontrakt
Denna dödsskjutning utgör en del i den eskalerande och våldsamma konflikten mellan Foxtrotnätverket och Dalennätverket. De misstänkta gärningsmännen tros inte vara direkt involverade i konflikten, utan snarare agera som legosoldater. Bevis inkluderar chattkonversationer där FLG påstås ha accepterat uppdrag för kontraktsmord.


Foto: Anomchattar som tyder på att FLG begår mord på beställning sk. kontraktsmord

Bevis pekar på att ett av de vapen som användes i Huvudsta-mordet återanvändes en vecka senare vid en händelse där en 15-årig pojke sköts till döds på en sushirestaurang i Skogås.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om mordet i Huvudsta här

 

Foto: Polisens förundersökning

Varukorg