Från vänner till dödsfiender - nya Foxtrotnätverket

Från vänner till dödsfiender - nya Foxtrotnätverket

2023-11-30

Foxtrotnätverket var en gång ett enat brottssyndikat och när nätverket splittrades utlöstes de mest våldsamma perioderna och konflikterna i den organiserade brottslighetens historia.
De nu splittrade Foxtrotnätverket har brutit upp i två fientliga falanger med nya Foxtrotnätverket på ena sidan och Ismail Abdos falang på andra sidan. Högsta prioritet för vardera gäng är tio centrala måltavlor.
I hjärtat av denna blodiga konflikt står nu två rivaliserande män: Rawa Majid och Ismail Abdo, de tillsammans med sina anhängare har omvandlat sina tidigare starka vänskapsband till en verklig strid på liv och död. 


Ismail Abdo: Jordgubbe-falangens ledare
Ismail Abdo, 33 år. Han är en viktig person i den stora konflikten som har splittrat Foxtrot-nätverket.
Han kallas för "Jordgubben" ett smeknamn han fick från sin tidigare verksamhet med att sälja bär. Ismail Abdo är ledare för en av de två falanger som bildades när Foxtrotnätverket splittrades upp.
Hans roll blev ännu viktigare efter att hans mamma blev mördad i sitt egna hem i Uppsala. Denna händelse skakade om den kriminella världen ordentligt och beskrevs som en stor chock även för personer i den undre världen.
Efter mordet på Ismail Abdos mamma tror man att Ismail Abdos falang planerade och betalade för de mord och mordförsök som ägde rum i september och oktober.


Ismail Abdo
Foto: Ur polisens förundersökningsprotokoll

 

Umut Koyuncu: Vännen som blev fiende
Umut Koyuncu, 32 år. Han var tidigare en nära vän till Rawa Majid men har nu gått över till Ismail Abdos sida. 
Skotten som utlöste en av konflikterna var skott som avlossades i Umut Koyncus hem. Koyncu blev både attackerad och bestulen i sitt hus av några tillhörande Foxtrot nätverket. Under attacken sköt han tillbaka men ingen i de andra gänget blev då varken skadad eller träffad. Tjuvarna flydde sedan med smycken värda över en miljon kronor.
Efter detta ska Umut Koyncu ha anlitat ett gäng för att hämnas på Rawa Majid. Detta ledde fram till en skottlossning i Istanbul några dagar senare, varpå konflikten mellan de två falangerna i de splittrade Foxtrotnätverket var i full gång.
Det ska enligt uppgifter vara Umut som beställde mordet på Harris Österdahl från Rawa Majid-falangen som blev mördad i Sarajevo i slutet av oktober 2023. 


Umut Koyuncu
Foto: Ur polisens förundersökningsprotokoll

 

Carlos Arias: Från Foxtrot-anhängare till ledarfigur i Abdo-falangen
Carlos Arias, 21 år. Han har en unik position inom den splittrade kriminella världen. Tidigare var han en del av Foxtrot-sfären men har nu istället stigit fram som en av de centrala ledarna inom Ismail Abdos falang.
Denna ungdomliga brottsling har haft en snabb resa genom de kriminella hierarkierna och redan vid 18 års ålder reste han till Sulaymaniyya i Irak där han umgicks med toppskiktet inom Bro-nätverket inklusive Rawa Majid.
Bilder från beslagtagna mobiltelefoner visar Carlos Arias tillsammans med flera nyckelfigurer under en båtfärd. Hans nuvarande position som en utav ledarfigurerna inom Zeronätverket under Abdos falang visar på en bemärkelsesvärd förändring i lojalitet och inflytande.


Carlos Arias
Foto: Ur polisens förundersökningsprotokoll

 

Mazlum Ayranci: Måltavla och strateg inom Abdo-falangen
Mazlum Ayranci, 28 år. Han är från Jordbro och utgör en annan viktig del av Abdo-falangen. Polisen betraktar honom som en utav ledarfigurerna inom Zeronätverket.
Mazlum Ayranci har haft en händelserik resa inom de kriminella kretsarna där han inte bara blivit en central spelare i Abdo-falangen utan också varit en utpekad måltavla i andra gängkonflikter. I början av året var han måltavla för en misstänkt mordplan vilket avslöjades när en GPS-puck monterades på hans bil. Vid denna tidpunkten var han aktiv i en annan gängkonflikt som har pågått i flera år i Jordbro.


Mazlum Ayranci
Foto: Ur polisens förundersökningsprotokoll

 

Dogan Berk: Måltavla för flera våldsdåd
Dogan Berk, 27 år. Han har en framträdande roll inom Ismail Abdos falang och har enligt uppgifter varit baserad i Turkiet under konflikternas gång. Hans nära förbindelser med både Umut Koyuncu och Ismail Abdo har placerat honom i en betydande position inom gruppen.


Dogan Berk
Foto: Ur polisens förundersökningsprotokoll
 


Rawa Majid: Ledare för Foxtrotnätverket 
Rawa Majid, 37 år. Han är känd som Kurdiske räven och är ledare för Foxtrotnätverket. Nätverket som står i centrum för den nuvarande konflikten mot Abdo-falangen.
Rawa Majid är mest känd för sin inblandning i några av Sveriges mest allvarliga gängkonflikter och har varit aktiv inom narkotikahandeln sedan flera år tillbaka. Sedan år 2020 har han undvikit svensk polis genom att uppehålla sig utomlands. Nyligen rapporterades det om att han har gripits i Iran misstänkt och häktad för terrorbrott.
Uppgifter som Krimfup.se fått bekräftade direkt till sig. 


Rawa Majid "Kurdiske räven"
Foto: Ur polisens förundersökningsprotokoll
 

Mustafa ”Benzema” Aljiburi: Långvarig medlem i Majids närmaste krets
Mustafa Aljiburi, 34 år. Han är även känd som "Benzema" och har länge varit en del av Majids grupp. De två träffades först i fängelse och åtalades tillsammans redan 2015 för narkotikabrott. Förra året kopplades "Benzema” till större narkotikahärvor som hörde till Foxtrotnätverket.
Det ryktas även om att Mustafa ”Benzema” har startat upp sitt egna gäng som kallar sig "La Liga".
Han har talat öppet på sociala medier om att inte våldföra sig mot familj som är relaterade till gängmedlemmar.


Mustafa 'Benzema' Aljiburi
Foto: Ur polisens förundersökningsprotokoll
 

Yassine Mohdhi: Kärnmedlem i Bronätverket
Yassine Mohdhi, 24 år. Han är en central del av Bronätverkets inre kärna och står väldigt nära Majid.
Han har suttit häktad misstänkt för att ha organiserat en hämndskjutning från Turkiet men frikändes senare.
Han har två andra bröder som också ingår i bronätverket. En av hans bröder är rappare och går under artistnamnet "Mowgli". Rapparen sitter nuvarande häktad för anstiftan till mord på en 15 årig kille som sköts till döds i Skogås i januari. 


Yassine Mohdhi
Foto: Ur polisens förundersökningsprotokoll

 

Elias Bäck: Ledande figur i Bronätverket
Elias Bäck, 30 år. Han har varit en del av Rawa Majids närmaste krets i flera år och är en ledande figur i Bronätverket. Han har tillbringat tid med Rawa Majid i både Kurdistan och Turkiet.
Bäck sitter för närvarande häktad i Tunisien tillsammans med andra från Foxtrot efter att ha gripits nära en badort där polisen fann både vapen och narkotika.

Elias Bäck
Foto: Ur polisens förundersökningsprotokoll

 

Remon Ghide: Medlem i Bronätverket och artist
Remon Ghide, 22 år. Han har varit en del av Bronätverket och därmed nära Rawa Majid under flera år. Han sitter också i nuläget häktad i Tunisien. Förutom sin kriminella livsbana är han känd som rapparen "5iftyy". Han har gjort flera låtar med kända artister som tillexempel den avlidne rapparen Einar. Flera av hans låtar har spelats miljontals gånger på både Spotify och Youtube. 


Remon Ghide
Foto: Ur polisens förundersökningsprotokoll


Läs: Förundersökningsprotokoll i hundratusentals olika mål direkt på nätet - Krimfup.se
Foton: Ur polisens förundersökningsprotokoll

Varukorg