Skottlossning i Södertälje - tre personer skadade i Hovsjö

Skottlossning i Södertälje - tre personer skadade i Hovsjö

2023-12-09

I Södertälje har en allvarlig händelse inträffat där tre personer blivit skjutna i Hovsjöområdet. Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt i samband med skottlossningen. Tre personer har blivit skjutna utomhus vid Granövägen – två av dem är män i 18-årsåldern.

En skottlossning har rapporterats från Hovsjö i Södertälje, där tre personer har bekräftats skjutna. Händelsen utlöste en omfattande polisinsats på platsen. Polisen fick initialt samtal vid 18.45 på lördagskvällen om höga smällar, som misstogs för fyrverkerier, men som senare bekräftades vara en skjutning.

Polisens presstalesperson Nadya Norton har bekräftat att minst en person är skjuten, och uppgifter har senare uppdaterats till att tre personer är skadade. Detaljer kring skadornas omfattning är ännu okända, men det rapporteras att minst en av de skadade har förts till sjukhus.
Enligt uppgifter till Krimfup.se ska denna skottlossning vara kopplad till den pågående gängkonflikt som finns i Södertäljenätverket mellan Saltskogsfalangen och Ronnafalangen. I november åtalades 13 personer från Saltskogsfalangen för mord efter att flera medlemmar ur Saltskogsfalangen skjutit ihjäl en person, som enligt polisen inte har något att göra med den pågående gängkonflikt mellan dessa två falanger. 

Ett ögonvittne berättar om att ha sett tre individer i svarta kläder, varav en med luvan uppe, springa från brottsplatsen strax efter skottlossningen. Polisen har ännu inte bekräftat dessa uppgifter eller om skotten avfyrades inomhus eller utomhus.

Polisens insats omfattar spårsäkring och sökandet efter gärningspersonerna. Ett vittne på platsen beskriver situationen som mycket dramatisk, med flera avspärrade områden och en stor mängd polisnärvaro. Polisen utreder händelsen som försök till mord och grovt vapenbrott.

Polisen har gripit tre personer.

– Jag kan bekräfta att tre män gripits inom ramen för utredningen, säger polisens presstalesperson Nadya Norton

 

Läs: Förundersökningsprotokoll (FUP) på nätet. 

 

Foto: Privat

Varukorg