Rawa Majids dubbelspel med knarkkurirer

Rawa Majids dubbelspel med knarkkurirer

2023-08-25

Rawa Majid, känd kallad "Kurdiske räven", är under polisens granskning för att ha spelat ett dubbelspel med sina knarkkurirer i Sverige.

Polisen misstänker att Rawa Majid, en central figur i Foxtrots kriminella nätverk, strategiskt säljer betydande mängder narkotika till kurirer och sedan informerar andra gäng att råna kuriren.

Dubbelvinstsystemet

Majid, genom att använda denna metod, tjänar två gånger på samma drogaffär. Kuriren, som en gång blivit rånad, står i stor skuld till Majid. Denna teknik, där en Kurdiske Räven drar nytta av både försäljningen och rånet, är bekant för polisen. Den som ursprungligen skaffar narkotikan förblir sedan instängd i det kriminella nätverket, ofta bunden till ytterligare uppdrag som att begå mord eller andra grova handlingar för att bli skuldfri.


Foto: Rawa Majid och medlemmar från Foxtrot nätverket. 

Senaste åtalet

Sex män från Stockholm åtalades nyligen för olika brott, bland annat grovt narkotikabrott och rån. Intressant nog var en 28-åring, både en påstådd gärningsman och offer, tydligen inrättad av Rawa Majid för att bli bestulen på drogerna han hade fått. Detta framgår i förundersökningsprotokollet

Intrikata operationer

Serien av händelser som ledde fram till åtalet startade när polisen, med hemlig data och telefonavlyssning, började övervaka några högprofilerade brottslingar. Detta inkluderar en 24-åring inblandad i en hämndaktion för mordet på en 12-åring. Efter ledtrådar från Majid, försökte 24-åringen och hans gäng lokalisera och avlyssna ett fordon som tros bära narkotika, vilket var början på en serie tilltrasslade incidenter. Mitt i dessa händelser gömdes droger, hus invaderades, hot framfördes och 28-åringens bil blev ett måltavla för Rawa Majid

Polisutredningen

Till en början kunde polisens övervakning, även om den var kontinuerlig, inte helt tyda händelserna. Med tiden avslöjade dock avlyssnade kommunikationer och en rad räder det komplexa nätverket av brott. Bland beslagen ingick vapen kopplade till flera våldshandlingar och betydande mängder narkotika. Det invecklade pusslet började ta form, särskilt efter att chattloggar avslöjade djupet av planering för rånet mot kuriren.

Kommande försök

Mitt i den omfattande utredningen står två åtalade åtalade för grova vapenbrott. Rättegången, som ska inledas om två veckor, kommer också att ta upp ett orelaterade mordförsök från december förra året. Kammaråklagare Daniel Jonsson betonade den massiva chattbevisningen där de åtalade öppet diskuterade sina avsikter. Alla åtalade personer nekar för närvarande till anklagelserna.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om fallet här

 

Foto: Polisen

Varukorg