Rawa Majid häktad för anstiftan av mord i Haninge

Rawa Majid häktad för anstiftan av mord i Haninge

2023-11-05

Gängledare häktad i sin frånvaro - misstänkt för anstiftan till mord

Rawa Majid, känd som "Kurdiska räven" och identifierad som en gängledare för nätverket Foxtrot, har blivit häktad i sin frånvaro misstänkt för att ha anstiftat ett mord utanför en Bandidos lokal i Haninge. Händelsen, som ägde rum den 4 mars 2022, ledde till en felaktig avrättning där en oskyldig frisör i 30-årsåldern miste livet.

Mordet på felaktig måltavla

Enligt utredningen skulle en person i en vit Mercedes utanför Bandidos lokaler bli skjutits, men de unga skyttarna träffade fel fordon och offer. Den avlidne frisören hade inga kända kopplingar till gängkriminalitet. Utredningen pekar på en konflikt mellan gänggrupperingen Bandidos och Foxtrotnätverket, ledd av Majid, som bakgrund till mordet. Den riktiga måltavlan tros vara en medlem av Bandidos som körde en bil lik den frisören färdades i.

Tingsrätt och bevisningen

Södertörns tingsrätt har fastställt att Majid är misstänkt på sannolika skäl för anstiftan till mordet, med en tidsram satt mellan 25 februari och 4 mars 2022. Kammaråklagare Anna Hankkio hänvisar till chattloggar från en telefon som viktig del av bevisningen. Telefonen ska ha använts av den redan dömde gärningsmannen och innehåller chattar som binder Majid till anstiftan av mordet.

Internationellt efterlyst

Majid, som även är turkisk medborgare, har varit på flykt och är föremål för internationell efterlysning. Han äger flera fastigheter i Turkiet och har tidigare rapporterats ha gripits vid den iranska gränsen. Dock är ytterligare detaljer om hans nuvarande status okända.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll på nätet


Foto: Polisen

Varukorg