Inhyrd torped: Hassanain Sadoun döms för mordförsök i Farsta

Inhyrd torped: Hassanain Sadoun döms för mordförsök i Farsta

2023-09-06

Hassanain Sadoun, 21 erbjöd sig att skjuta ”vartsomhelst och vemsomhelst”. 

Han fick ett uppdrag – och i våras sköt han flera skott mot en lägenhetsdörr i Farsta. Men det var fel dörr han sköt mot. Nu döms han till 8 år och 8 månaders fängelse för mordförsök. 

 

  • Hassanain Sadoun: En 21-årig person med en historia av kriminell verksamhet, döms för mordförsök.
  • Haben Negassi: En 29-årig gängmedlem dömdes också i samma fall, med tidigare brottsregister.
  • Familjen: De oavsiktliga offren som bodde i lägenheten som beskjutits mot.


21-årige Hassanain Sadoun, från Skåne, har nyligen dömts till åtta år och åtta månaders fängelse för mordförsök. Händelsen involverade skottlossning mot en lägenhetsdörr i Farsta, Stockholm. I samarbete med Haben Negassi, 29 år, utförde Sadoun denna mordförsöket som en del av sin "torped för hyrtjänster", där han föreslog att skjuta "var som helst och vem som helst", med undantag för kvinnor.

En kriminell historia spårad tillbaka till ungdomen


Sadouns kriminella resa började ganska tidigt. Vid bara 16 års ålder stod han inför fängelse för den brutala förnedring och rån av två 14-åriga pojkar i Malmö, ett brott som delvis fångats på film. Hans brottsregister belyser också andra brott som han dömts för, inklusive misshandel, grovt olaga hot och vapenbrott, som visar en tydlig brist på empati och ånger.

Fel dörr besjukten


En dag i mars gav sig Sadoun ut på ett uppdrag för att skjuta mot en specificerad lägenhetsdörr i Farsta, en plan sammanställd under avsnittet "Köp och sälj Malmö" på den krypterade Signal-appen. Det slutade dock med att han sköt på fel dörr och undvek med nöd och näppe en tragedi eftersom en familj med barn bodde där. Trots att han avlossat flera skott, vidhåller Sadoun att hans avsikt var att skrämma, inte att begå mordförsök eller grov misshandel.

Domen överklagas


Haben Negassi, också dömd i detta fall, var den som gav Sadoun information om den tilltänkta måltavlan genom den krypterade appen Signal, med aliaset "Mr Wakso". Detta kriminella nätverk, känt som "Farsta äldre" eller "Fagersjö-Farsta", är just nu indraget i en våldsam konflikt med Dalennätverket, ledd av individen som kallas "Grekken", Mikael Tenezoz. Trots de allvarliga anklagelserna mot honom har Negassi, företrädd av advokat Johan Cahp, överklagat domen och förnekar all anknytning till det kriminella nätverket eller inblandning i mordförsöket.

Insikter och framtida riktningar


Med Sadouns kriminella historia som startar från en späd ålder och Negassis uppmärksammade inblandning i de kriminella nätverken i Stockholm, belyser detta fall den växande vågen av våld och kriminell verksamhet i Sverige. De eskalerande spänningarna mellan rivaliserande gäng och den ökande förekomsten av ungdomsinblandning i brott kräver en djupare granskning och strategiska ingripanden för att stävja den kriminella vågen i Stockholm och andra drabbade områden.

Läs: Förundersökningsprotokoll om mordförsöket i Farsta här

 

Foto: Polisen

Varukorg