Bryter med Foxtrot - bildar La Liga nätverket

Bryter med Foxtrot - bildar La Liga nätverket

2023-12-17

Gängledaren Mustafa Aljiburi som var tidigare en framträdande medlem i Foxtrotnätverket, har offentliggjort bildandet av en ny kriminell gruppering kallad La Liga. Det uppgifter han själv uppger på sociala medier. 

Aljiburi har uttryckt starka fördömanden på sociala medier över flera högprofilerade brott , inklusive mordet på Ismail "Jordgubben" Abdo's mamma och fallet med 13-årige Milo som hittades mördad i Handen, söder om Stockholm. Han understryker att han inte är involverad i det rådande gängkriget mellan dessa falanger och kritiserar de inblandade för att ha orsakat "onödigt lidande och död". Samtidigt uppger han att han har skapat ett nytt nätverk som går under namnet "La liga" som planerar att etablera sig i Sverige. 

Distanserar sig från foxtrotnätverket
Underrättelsechefen Jale Poljarevius kommenterar att det är ovanligt för kriminella nätverk att offentligt meddela sådana omstruktureringar. Denna tillkännagivelse kommer efter en ny splittring inom Foxtrotnätverket, vars ledare Rawa Majid för närvarande sitter häktad i Iran som det tidigare har rapporterats av krimfup.se. Under Majids frånvaro har Mustafa "Benzema" Aljiburi tagit initiativ till att bilda sitt eget nätverk La Liga och distanserar sig från både Foxtrotnätverket och den rivaliserande Jordgubbens falang.


Foto: Mustafa "Benzema" Aljiburi 

"Benzema" kommenterar saken på instagram
På sociala medier skriver han: "2 fegisar som utnyttjade allt och alla runt sig.
Alhamdulla gud är med i varje steg jag tar för jag ser inte makten som en möjlighet att utnyttja stackare utan tvärtom jag hjälper stackarna emot de ormarna som gömmer sig utomlands och försöker utnyttja alla runtomkring för endast egna intressen och absolut inget annat."

Denna uttalande tros vara riktad mot Rawa Majid "Kurdiske räven" och Ismail Abdo "Jordgubben" som i flera månader har legat i en blodig konflikt med varandra. Båda sidorna har också använt sig av såkallade barnsoldater så unga som 13 år gamla. 

Bronätverket går sammans med La liga
Enligt uppgifter till Krimfup.se har en betydande del av Bronätverket valt att ansluta sig till La Liga med rapparen Remon "5iftyy" Ghide, en av Majids tidigare anhängare bland de nya medlemmarna i La liga. 

Jale Poljarevius, underrättelsechef i polisregion Mitt belyser att splittringar inom kriminella nätverk inte är ovanliga och ofta leder till nya konflikter och ökad konkurrens, vilket kan resultera i en eskalering av våldet. Samtidigt poängterar han att det även finns fall där nätverk fortsätter att samarbeta trots splittringar. 

 

Läs: Förundersökningsprotokoll på nätet

 

Foto: Polisen , instagram , Krimfup

Varukorg