Tre män åtalas för dödsskjutning i Stockholm

Tre män åtalas för dödsskjutning i Stockholm

2024-03-21

I en utveckling efter skottlossning i Stockholms stadsdel Vasastan, har tre unga män i 20-årsåldern blivit åtalade för mord samt medhjälp till mord. Åtalet kommer efter mordet där en 19-årig man från Gävle miste livet till följd av skottlossning.

Händelsen, som inträffade den 13 september, har kopplats till interna stridigheter inom det som beskrivs som Foxtrotnätverket, en gruppering inom den organiserade brottsligheten. Den unga mannen, identifierad som 19-åriga Giovanni, blev skjuten flera gånger på öppen gata och avled senare av sina skador på sjukhus trots insatser från privatpersoner som gav första hjälpen på platsen.

Giovanni, som vid sin död var 19 år gammal, hade en historik av narkotikabrott och hade placerats i vård enligt lagen om vård av unga (LVU). Vid tidpunkten för sin död bodde han på ett hem för särskilt stöd och service enligt SoL i södra Stockholm.

Jennifer, Giovannis mamma, har uttryckt sin tacksamhet över polisens arbete med att utreda sonens död. Före händelsen hade Giovanni och Jennifer återförenats, och Giovanni hade berättat för sin mor om sina försök att bryta med sitt förflutna inom den kriminella miljön. I ett uttalande till SVT uttryckte Jennifer sin förlust och sorg över sonens bortgång, samtidigt som hon adresserade de åtalade med att deras handlingar inte bara förstört hennes liv utan även deras egna.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll på nätet

 

Foto: Polisen

Varukorg