Svensk rappare döms – rekryterat minderårig till kriminalitet

Svensk rappare döms – rekryterat minderårig till kriminalitet

2023-09-12

Känd ung svensk rappare döms till villkorlig dom och böter

I tisdags dömdes en ung svensk rappare, med en stor följarbas på Spotify, för en serie brott som inträffade tidigare denna sommar. Rapparen döms till villkorlig dom och böter på 2500 kronor vid tingsrätten för att ha rekryterat en minderårig in i brottslighet.

Miljontals spelningar på Spotify

Den kända svenska rapparen i 20-årsåldern, som har miljontals spelningar på Spotify, dömdes vid tingsrätten för att ha dragit in en minderårig i kriminella handlingar. Domstolen har fastställt att rapparen ska betala 2500 kronor i böter och har dessutom ålagts en villkorlig dom. Enligt domen anses dock böterna som redan betalda då rappare suttit frihetsberövrad under en längre tid. 

"Jag ska spränga din butik"

Brotten spårar tillbaka till händelser som ägde rum tidigare i sommar. Rapparen var inblandad i flera incidenter, inklusive skadegörelse och hot mot en butiksägare i Stockholmsområdet. Under en konfrontation i en butik i Bandhagen, kastade rapparen omkull vattenpipor från en hylla, vilket ledde till skador och skapade ett konflikt med butiksägaren. Han utalade också grova hot som "Jag ska spränga din butik" enligt uppgifter från vittnen och målsäganaden.

Efter incidenten ska en av butiksägarna ha skadats och anmält händelsen till polisen, vilket gjorde rapparen arg. Rapparen uttryckte sedan hot mot butiksägaren genom ett meddelande inspelat på en mobiltelefon, där han hotade med att spränga butiken.

Inblandning av Minderårig

En kritisk punkt i domen var att rapparen inblandade sin minderårige bror i brottet, vilket utgjorde brottet "inblandning av minderårig i brottslighet". Rapparens bror besökte butiken med ett hotfullt meddelande från rapparen själv, vilket intensifierade situationen och ledde till ytterligare rättsliga åtgärder.

Kopplingar till Kriminella Nätverk

I samband med domen avslöjades det att den dömde rapparen har förbindelser med individer som är en del av kriminella nätverk. Strax efter den initiala konfrontationen i butiken, kastades stenar mot butikens fönster, vilket orsakade ytterligare skadegörelse. Trots anklagelserna och bevis mot honom har rapparen konstant förnekats någon form av inblandning i brotten.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om rapparen här


Foto: Polisen

Varukorg