Man döms punkmordet i Mölndal - Göteborg

Man döms punkmordet i Mölndal - Göteborg

2023-08-04

Brutalt mord i Mölndal: man döms till rättspsykiatrisk vård

En man i 40-årsåldern dömdes i onsdags för det chockerande mordet på en äldre man i en skogsdunge i Mölndal förra året. Brottsplatsen liknade en med den kontroversiella punkrockaren GG Allins begravning, den mördade mannens kropp upptäcktes i en utbränd lägereld, omgiven av kläder och föremål arrangerade på ett sätt som påminner om den punkmusikern GG Allins. 

Brottet har enligt domen begåtts under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Händelsen uppdagades i juli förra året när förbipasserande upptäckte den livlösa kroppen av en man i ett skogsområde i Mölndal. Senare samma kväll grep polisen en man i 40-årsåldern, som nu dömts i Göteborgs tingsrätt.
 

Mordet har kommit att kallas för "punkmordet i Mölndal".

Rätten har beslutat att mannen ska genomgå rättspsykiatrisk behandling med särskild utskrivningsprövning med hänsyn till brottets koppling till en allvarlig psykisk störning. Den mördade mannen, tio år äldre, hittades klädd i en skinnjacka med neddragna byxor och en kassettspelare placerad över huvudet. Åklagaren påstod att brottsplatsen kan ha varit medvetet iscensatt för att efterlikna begravningen av GG Allin, den ökända punkrockaren som gick bort 1993.

Tingsrätten beskrev mordet som ett hänsynslöst och utdraget tillvägagångssätt och lyfte fram brottets svårighetsgrad. Chockerande nog visade förundersökningen att offret och den dömde mannen hade träffats av en slump dagen innan mordet på Mölndals Galleria. De hade ett gemensamt intresse för GG Allin och bytte telefonnummer och bestämde sig för att träffas igen senare samma kväll. Dagen efter, hittades den äldre mannen död.

Mannen som dömdes för mordet har en historia av tvångsvård för drogutlösta psykoser, vilket kastar lite ljus över hans psykiska tillstånd under tiden för brottet.


Läs: Förundersökningsprotokoll om mordet här

 

Foto: Polisen

Varukorg