Dödligt möte: Mord inspirerad av GG Allin - Göteborg

Dödligt möte: Mord inspirerad av GG Allin - Göteborg

2023-06-09

Brutalt mord och makaber imitation av GG Allin: chockerande detaljer avslöjade

Den brutala upptäckten

En 39-årig man åtalas för mordet på en tillfällig bekant som han träffade på rockbandet Rammsteins konsert i Göteborg i somras. Mordoffret, en man i 50-årsåldern, hittades i ett skogsområde i Mölndal, en förort till Göteborg. Kroppen upptäcktes i en utbränd lägereld, omgiven av kläder och föremål arrangerade på ett sätt som påminner om den ökända punkmusikern GG Allins .

Läs: Förundersökningsprotokoll på nätet

Imiterar GG Allin's Wake

Mordoffrets kropp hittades med kläder och en rocksprängare arrangerad för att efterlikna stilen hos den våldsamma punkmusikern GG Allin. Offrets shorts och kalsonger togs bort, en skinnjacka placerades på överkroppen och en bergssprängare spändes över ansiktet. Detta makabra arrangemang var tänkt att imitera utseendet på GG Allins liksäng.

Misshandel och svåra skador

Rättsmedicinsk undersökning visade att den avlidne utsatts för grovt våld, inklusive tryck mot nacken och flera sparkar och slag mot kroppen. Skadorna omfattade frakturer i sköldkörtelbrosket, tungbenet, revbenen, ögonhålorna, näsbenet och zygomatiskt ben. Dessutom hittades en blodfläckad sten på brottsplatsen.

Några timmar efter upptäckten av kroppen kom en 39-årig man från Ångermanland fram som misstänkt. Han hade erkänt för andra att han hade dödat någon. Men innan mordutredarna kunde hitta honom greps den misstänkte för blivit omhändertagits av polis på grund av störande och utåtagerande beteende vid Rammstein-konserten.

Träffades av en slump

Utredningen visade att den misstänkte mördaren och offret träffades av en slump i Mölndals Galleria den 27 juli. Filmer från övervakningskameror fångade deras möte i en trappa, där de förde samtal och utbytte kontaktnummer. De åkte senare till skogsområdet i Lackarebäck för att umgås och dricka alkohol.

Störande fascination med GG Allin

Offrets klädsel, inklusive en t-shirt föreställande seriemördaren Charles Manson, väckte den misstänktes intresse. Offret hade även stylat sin mustasch för att likna GG Allin, med hårtussar på sidorna men inget skägg på överläppen. Den åtalade 39-åringen hade uppvisat en intensiv fascination för GG Allin, vilket framgick av skrifter, affischer och klistermärken som hittades i hans bostad, såväl som ett tidigare övergrepp på hans flickvän.

Psykisk störning

Den åtalade genomgick en mindre sinnesundersökning som tydde på möjligheten av en allvarlig psykisk störning vid tiden för det påstådda mordet. Ytterligare omfattande utredningar kommer att genomföras om tingsrätten finner att det finns väsentliga skäl att betrakta den misstänkte som en potentiell gärningsman.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll på nätet

 

Foto: Polisen

Varukorg