Känd svensk profil döms - Fälls för sexköp på salong

Känd svensk profil döms - Fälls för sexköp på salong

2023-11-12

Svensk nöjesprofil döms för sexköp på massagesalong

En svensk nöjesprofil har nyligen dömts för att ha köpt sexuella tjänster på en massagesalong i Stockholm. Efter en polisinsats mot salongen på Östermalm, som misstänktes för grovt koppleri, identifierades nöjesprofilen.

Den kända nöjesprofilen, fick ett straff på 50 dagsböter, vilket uppgår till totalt 18 000 kronor. Domen följer efter en utredning som involverade spaningsarbete av polisen och en noggrann granskning av massagesalongens finansiella transaktioner, inklusive Swish-betalningar.

Mannens advokat, Mikael Gonzalez, bekräftade att klienten accepterat domen. "Allt har gått i laga riktning och det finns inget mer att säga egentligen," kommenterade Gonzalez till Aftonbladet.

Som del av bevisningen presenterades transaktioner som visade att nöjesprofilen betalat 400 kronor via Swish för massagen och ytterligare kontant betalning för den sexuella tjänsten. Enligt förundersökningsprotokollet tog nöjesprofilen ut 1 000 kronor i kontanter strax innan besöket på salongen.

Trots initial förnekelse erkände nöjesprofilen senare att han köpt sexuella tjänster. "Ja det är mycket möjligt att jag gjort det," sa han under förhöret.

Denna dom markerar ett betydande fall i kampen mot illegal sexhandel i Sverige, särskilt inom skuggområden som massagesalonger. 

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om nöjesproflien här

Foto: Ur polisens förundersökningsprotokoll

Varukorg