Känd nöjesprofil i Stockholm åtalas för sexköp på massagesalong

Känd nöjesprofil i Stockholm åtalas för sexköp på massagesalong

2023-10-28

Känd nöjesprofil i Stockholm åtalas för sexköp En välkänd svensk nöjesprofil har blivit åtalad för att ha köpt sexuell tjänst på en massagesalong belägen på Östermalm i Stockholm.

Bakgrund till åtalet I fjol riktade polisen sina blickar mot denna salong efter misstankar om omfattande koppleri. Swish-betalningar ledde till identifiering av flera misstänkta sexköpare, bland dem den nu åtalade nöjesprofilen. Expressen var den första tidningen som rapporterade om detta.

Spaningen mot salongen började redan i oktober 2021. Polisen noterade bland annat att kondomer, förpackade i hundbajspåsar, slängdes i papperskorgar en bit ifrån salongen. Under förra året blev en individ, som ansvarade för driften av salongen, dömd för grovt koppleri.

Nöjesprofilens involvering När den åtalade profilen, som är i 50-årsåldern, besökte salongen tidigt 2022 identifierades han av polisen. Bevisen mot honom inkluderar salongens prislista och hans kontoutdrag, som tyder på att han tog ut 1000 kronor kort tid före besöket. Enligt åtalet swishade han först 400 kronor för massagen och betalade sedan kontant för den sexuella tjänsten.

Trots inledande förnekanden i förhöret medgav mannen så småningom möjligheten att han köpt den sexuella tjänsten. Han säger: ”Ja det är mycket möjligt att jag gjort det.” Mannen har enligt åklagarens stämningsansökan erkänt brottet.

Åklagarens påföljdsförslag Åklagaren föreslår att nöjesprofilen bör dömas till att betala 50 dagsböter, vilket uppgår till en totalsumma av 18 000 kronor.

När kontakt togs med den åtalade mannens advokat valde denne att inte kommentera situationen vid denna tidpunkt.

 

Läs förundersökningsprotokoll om nöjesprofilen här

 

Foto: Ur polisens förundersökningsprotokoll

Varukorg