Hovrätten fastställer domen för föräldrar i ättiksfallet

Hovrätten fastställer domen för föräldrar i ättiksfallet

2024-07-05

Hovrätten över Skåne och Blekinge har fastställt tingsrättens dom mot föräldrarna i det uppmärksammade ättikafallet. Föräldrarna döms till åtta års fängelse vardera för synnerligen grov misshandel och olaga frihetsberövande efter att ha torterat sin sexåriga dotter och tvingat henne att dricka ättika​. 

Ökat skadestånd till flickan

Hovrätten har dock beslutat att höja skadeståndet till flickan till 1 455 254 kronor, vilket är högre än det ursprungliga beloppet fastställt av tingsrätten. Flickan led av svåra skador, inklusive frätskador i magen som krävde att magsäcken opererades bort​. 

Fallet väcker stor uppmärksamhet

Fallet har fått stor uppmärksamhet på grund av den extrema graden av vanvård och misshandel. När flickan kom till sjukhuset natten till julafton 2022 var hon undernärd, smutsig och hade både nya och gamla skador. Under utredningen framkom det att flickan hållits isolerad, fastspänd i en barnstol och inlåst i en tvättstuga

Föräldrarnas fortsatta förnekelse och överklagan

Föräldrarna har konsekvent nekat till anklagelserna och planerar att överklaga hovrättens dom. Deras advokater uttrycker föräldrarnas besvikelse och ilska över domen. Fallet har därför fortsatt att vara föremål för rättsliga processer, nu fastställer hovrätten domen som väntas att bli slutlig. 

Flickans återhämtning

Trots de traumatiska upplevelserna har flickan gjort betydande framsteg i sitt nya hem. Hennes juridiska ombud, Malin Wahlqvist Raihle, beskriver flickan som en bestämd och livsglad åttaåring som nu lever ett tryggt liv och går i förskoleklass​ (Krimfup)​.

 

 

Läs: Domen på krimfup.se

Läs: Förundersökningsprotokollet på krimfup.se

 

Foto: Polisen

Varukorg