Grovt vapenbrott och narkotikabrott i Adolfsborg, Örebro

Grovt vapenbrott och narkotikabrott i Adolfsborg, Örebro

2023-12-26

Januari 2023 genomfördes ett polistillslag i Örebro
Fem män i 20-årsåldern dömts till fängelsestraff för involveringen i grova vapen och narkotikabrott.
Detta fall blev aktuellt hösten 2022.
I januari 2023 genomfördes ett polistillslag mot en adress i Adolfsberg som är en stadsdel i Örebro. Tillslaget ledde till att de misstänkta männen i fallet greps.
Polisens undersökning på tillslagsplatsen avslöjade stora mängder narkotika och två skarpladdade pistoler med ammunition vilket ytterligare förstärkte misstankarna mot de gripna.
Brotten har skett inom en gängmiljö, närmare bestämt i Örebros Adolfsbergs distrikt. Kopplingen till ett kriminellt nätverk ökar risken för att konflikter blossar upp och eldas på ännu mer.
Åklagaren i målet menade på att det fanns en stor risk att de vapnen som hittades hade kommit till användning annars i gängmiljön i Örebro om inte de hade beslagtagits av polis.

De misstänktas egna bilder och videor blev avgörande material
Under rättegången som väckte stor uppmärksamhet framkom det bevis som inkluderade swish-transaktioner och material från de misstänktas mobiltelefoner såsom bilder och videor. Dessa bevis spelade en avgörande roll i fallet. Två av de åtalade männen dömdes till fem års fängelse för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott medan de övriga tre männen fick två och ett halvt års fängelse för grovt vapenbrott och narkotikabrott.

 

 


 

Läs förundersökningsprotokollet här
Förundersökning online
Fup för nerladdning


Varukorg