Greken efterlyst för narkotikasmuggling

Greken efterlyst för narkotikasmuggling

2023-05-02

Stockholms våldsvåg: "Greken" misstänks för narkotikasmuggling


Misstänkt för narkotikasmuggling

Efter en våg av våld i Stockholm tidigare i år har Mikael Ahlström Tenezos, känd som "Greken", pekats ut som en av huvudpersonerna i våldet som drabbat Stockholm och övriga Sverige. 24-åringen misstänks nu vara inblandad i narkotikasmuggling och har begärts häktad i sin frånvaro. 

Konflikt med "Kurdiske Räven" 


Våldet är kopplat till en konflikt mellan Rawa Majid, även känd som "Kurdiske Räven", och Mikael Ahlström Tenezos. Konflikten tros handla om Ahlström Tenezos påstådda ledande roll i nätverket Dalen och kontroll av narkotikamarknaden i Sundsvall. Majid är misstänkt för att vilja ta över narkotikamarknaden.


Foto: 25 åriga "Greken"
 

Brott begågna i Sundsvall


Mikael Ahlström Tenezos har begärts häktad i sin frånvaro misstänkt för grov narkotikasmuggling, försök till grov narkotikasmuggling och penningtvättsbrott. Utredningen leds av åklagare i både Sundsvall och Stockholm. Brotten som han är misstänkt för i Sundsvall ska ha begåtts mellan 2020 och 2021, enligt häktningsframställan.
Ahlström Tenezos misstänks för att ha smugglat in totalt uppemot tio kilo cannabis till Sverige och fört det till en adress i Sundsvall. Han är också misstänkt för penningtvätt efter att 85 000 kronor hittats gömda i en skottsäker väst på en adress i Sundsvall.

Nationellt efterlyst


En efterlysning har skickats ut för Ahlström Tenezos, som just nu befinner sig på okänd plats. Åklagaren menar att det finns en risk att 24-åringen tar bort bevis eller försvårar utredningen. Krimfup har varit i kontakt med åklagaren, som inte kommenterat utredningen.

 

Läs förundersökningsprotokoll på nätet om Greken

Foto: Polisen

Varukorg