Dottern till ex-rånare döms för grovt narkotikabrott

Dottern till ex-rånare döms för grovt narkotikabrott

2023-08-17

Utan tidigare narkotikarelaterade fällande domar hade den unga kvinnan undgått straff och fått beröm från sin arbetsgivare på ICA för hennes goda beteende. Men, okänd för de flesta, hade hon trasslat in sig i ett nät av allvarlig brottslighet och tagit på sig ansvaret för lagring och transport av häpnadsväckande 246 kg amfetamin. Nu döms dotter till ex-rånaren Anders Adali till 6,5 års fängelse för grovt narkotikabrott. 

Läs: Förundersökningsprotokoll på nätet

Ex-rånaren

Anders Adali, som en gång var ökänd för sina värdetransportrån och långvariga kriminella karriär, hade så småningom tagit en annan väg. Han övergick till en roll där han delade insikter och råd, instruerade både företag och privata medborgare om att skydda sig mot kriminella hot. Noterbart var att Adali hade avtjänat ett tidigare fängelsestraff innan han återupptog rättsväsendet. I en händelseförändring nyligen greps han på nytt och fängslades i flera veckor, och fick till slut ett fängelsestraff på fem år för grovt skattebrott efter en hundramiljonerskupp mot staten där falska fakturor fakturerades. 

Nu har även dotter döms till fngelse för grovt narkotikabrott efter att ha förvarat och transporterat 246 kg amfetamin som misstänkts tillhöra den Kurdiske räven

 

Läs: Förundersökningsprotokoll på nätet

Varukorg