19-åring döms för planer på att mörda känd svensk rappare

19-åring döms för planer på att mörda känd svensk rappare

2023-08-31

Tonåring dömd till fängelse för att ha planerat att mörda en känd rappare


En 19-årig självutnämnd kontraktsmördare från Stockholm dömdes idag till 7 år och 10 månaders fängelse. 19-åringen döms nu för förberedelse till mord, grova vapenbrott, medhjälp till mord och narkotikabrott. Det tilltänkta målet var en känd rappare med anknytning till det okända Dalennätverket

Detaljerade mordplaner


Rättsbevis, inklusive hemliga telefonavlyssningar och chattkonversationer, avslöjade att tonåringen noggrant planerade mordet på en känd rappare. De avlyssnade konversationerna inkluderade fraser som "vi kommer att bli den nya dödspatrullen", som åsyftar nätverket "Dödspatrullen" som satte skräck i hela stockholm år 2019 och 2020 där de utförde flera mord på kort tid. 

Rapparen tidigare varnad 


Rapparen, en framstående figur i det kriminella nätverket Dalen, hade tidigare varnats av polisen för befintliga hot mot honom. 19-åringen fick i uppdrag att utföra dessa mordplaner på rapparen men var omedveten om att polisen noga övervakade honom.
Utredningen avslöjade att tonåringen hade kartlagt rapparens dagliga rutin och följt hans aktiviteter på sociala medier, särskilt hans Instagram-konto. Trots detta, när tonåringen förhördes av polisen angående det planerade mordet och hans inblandning, svarade tonåringen konsekvent med "Ingen kommentar."


19-åringen greps därefter och har nu dömts till 7 år och 10 månader i fängelse. 

Läs: Förundersökningsprotokoll om rapparen här

 

Foto: Polisen

Varukorg