Ungt par åtalas för grov barnmisshandel

Ungt par åtalas för grov barnmisshandel

2023-10-22

Par åtalas för grov misshandel och människorov av barn

I Västmanland står ett ungt par inför rätta, åtalade för flera allvarliga brott mot två minderåriga barn. Dessa brott misstänks ha inträffat i parets gemensamma bostad under en månad i våras.

Paret, som är i 25-årsåldern, anklagas bland annat för att ha misshandlat barnen med kallt vatten och olika tillhyggen. Åklagaren påstår att de tillsammans bundit fast och förnedrat ett av barnen, vilket resulterade i flertalet blåmärken, svullnader och smärta.

Utöver detta åtalas paret för olaga frihetsberövande, barnfridsbrott och grov misshandel av ett annat barn. Båda barnen misstänks ha blivit utsatta för misshandel både med och utan tillhygge, och tvättade med kallt vatten.

Åklagaren betonar att "brottets grovhet framkommer av den särskilda hänsynslöshet eller råhet som de åtalade har visat mot ett litet skyddslöst barn."

Påståenden om att barnen misshandlats styrks av videomaterial och bilder som har hittats på parets mobiltelefoner. Dessutom började polisutredningen när barnen togs till sjukhus och tecken på fysisk skada identifierades på deras kroppar.

Kvinnan i paret förnekar anklagelserna, medan mannens ställning till anklagelserna ännu är okänd. Rättegången förväntas vara i sex dagar, och den kommer att ske bakom stängda dörrar.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om fallet här

Foto: Polisen

Varukorg