Ung man ihjälskjuten i Vasastan - Stockholm

Ung man ihjälskjuten i Vasastan - Stockholm

2023-09-13

En ung man har skjutits till döds i Vasastan i centrala Stockholm.

En förundersökning om mord och grovt vapenbrott har upprättats. 

Polisinsatsen Initierades 21.16 på onsdagskvällen. Mannen påträffades med skottskades, senare uppgav polisen att mannen har avlidit till följd av sina skador. För närvarande har ingen gripits och jakten på den misstänkte fortsätter aktivt.

– Offret har träffats av minst ett skott. Just nu är allt vi vet att det fanns en ensam gärningsman på platsen, men det kan komma att ändras när vi får mer information, förklarar polisens talesperson Daniel Wikdahl.

Händelsen inträffade i ett utomhusområde, med pågående sökinsatser inkluderande helikopter över området.

Sköts till döds

Mannen som sköts till döds är enligt uppgifter till Krimfup i 20 års åldern och är tidigare känd av polis, han ska tidigare ha varit åtalad för flera grova brott. 

"Stort antal vittnesmål"

Enligt rapporter från flera ögonvittnen ska det ha avlossats fler skott. Aftonbladet har intervjat ett av vittnena, en person som vid tillfället var i färd med att parkera sitt fordon.

Vittnet berättar: "Jag hade precis parkerat bilen när jag märkte att människor började springa i omgivningen. Jag vände mig till en kvinna för att få reda på vad som pågick, och hon informerade mig om att folk flydde från platsen på grund av en skjutning där en man blivit träffad

Jakten fortsätter

Under natten har en omfattande polisinsats ägt rum i centrala Stockholm i samband med sökandet efter den misstänkta gärningspersonen. Insatsen har inkluderat användningen av såväl hundpatruller som helikopterstöd. Det rapporteras också att flera personer har kontrollerats av närvarande patruller inom det angivna området. Vid 05 tiden på torsdagsmorgonen är ännu ingen gripen. 

 

 

Foto: Läsarbild 

Varukorg