Två män döms för omfattande narkotikaförsäljning i Umeå

Två män döms för omfattande narkotikaförsäljning i Umeå

2024-07-02

Två män i 20-årsåldern har dömts för grovt narkotikabrott efter att ha bedrivit omfattande narkotikaförsäljning i Mariehem, Umeå. Drogerna har kopplats till ett rekordbeslag på Böleäng tidigare i år. I mitten av mars i år gjorde polisen en insats mot de två männen, som är 20 och 21 år gamla. 20-åringen kommer från Stockholmsregionen, medan 21-åringen är från en av Umeås kranskommuner.

Åklagarens yrkande

”Brottet bör bedömas som grovt eftersom det dels avsett en särskilt stor mängd narkotika, dels då brottet utgjort ett led i en verksamhet som bedrivits i större omfattning eller yrkesmässigt”, yrkade åklagaren i domen.

Fynd på Mariehem och Böleäng

Vid genomsökning av adressen på Mariehem fann polisen över tre kilo narkotika, främst amfetamin och cannabis, men även kokain och hundratals piller. Enligt domen hämtades narkotikan från en adress på Böleäng, där polisen tidigare i våras beslagtog över 20 kilo narkotika. De två männen döms nu för grovt narkotikabrott. 21-åringen har dömts till tre års fängelse, medan 20-åringen har fått ett straff på fyra år och sex månader.

 

Läs: Domen på krimfup.se

Läs: Förundersökningsprotokollet på krimfup.se

 

Foto: Polisen

Varukorg