Tre män dömda för grovt narkotikabrott i Umeå

Tre män dömda för grovt narkotikabrott i Umeå

2024-04-10

Omfattande narkotikafynd i lägenhet på Tomtebo

I Umeå har tre män dömts för inblandning i ett grovt narkotikabrott efter att polisen upptäckt sex kilo amfetamin och ytterligare narkotika i en lägenhet belägen på Tomtebo. Händelsen, som utspelade sig i slutet av november, involverar betydande mängder narkotika och har kopplingar till omfattande narkotikahandel i regionen.

Polisens razzia avslöjar stor narkotikaoperation

Under en husrannsakan i november kunde polisen i Västerbotten beslagta sex kilo amfetamin samt två kilo hasch från en lägenhet. Denna upptäckt är en del av en större utredning kring narkotikahandel i Umeåområdet, där de nu dömda männen är kända figurer för polisen.

Männen bakom narkotikan

Bland de dömda finns en man i 45-årsåldern, bosatt i den lägenhet där narkotikan hittades. Han erkänner innehav men förnekar att narkotikan var avsedd för försäljning, och hävdar att de andra två männen inte var inblandade i brottet. Trots detta har tingsrätten funnit att de tre männen gemensamt hanterat narkotikan med avsikt att sälja den vidare i Umeåregionen.

Domslutet

Umeå tingsrätt har nu avkunnat dom i målet. Två av männen, båda i 45-årsåldern, döms till fängelse i fem år och sex månader vardera. Den tredje mannen, som är i 30-årsåldern, döms till fängelse i fyra år och nio månader. Rätten motiverar domen med att den stora mängden narkotika tyder på att syftet inte varit för personligt bruk.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll på nätet

Läs: Domen på nätet

 

Foto: Polisen

Varukorg