Tre åtalade för mord i Västerås - offret torterades till döds

Tre åtalade för mord i Västerås - offret torterades till döds

2023-11-25

Västerås, Sverige – I samband med en lägenhetsbrand på Pettersberg i Västerås uppdagades ett mordfall där en person hittades död. Två kvinnor och en man är nu åtalade för händelsen.

Händelseförloppet inleddes när polisen och räddningstjänsten fick larm om en pågående brand i ett flerfamiljshus. Under insatsen upptäcktes en död man i lägenheten, vilket ledde till vidare utredning.

Offret, en 52-årig man, rapporteras ha blivit utsatt för extremt våld. Hans armar och ben var tejpförslutna, och han utsattes för tortyr med verktyg, inklusive en vinkelslip. Denna händelse inträffade endast timmar efter ett tidigare polisbesök i lägenheten.

Tre dagar efter mordet anlades en brand i samma bostad. Det är nu fastställt att offrets 28-åriga ex-flickvän, en 33-årig kvinna, och en 43-årig man är åtalade för mordet. De tre åtalade misstänks ha strypt offret till döds och utsatt honom för allvarlig misshandel med kniv och andra verktyg. Det finns även misstankar om att offrets ex-flickvän varit direkt inblandad i tortyrmordet.

Samtliga åtalade är tidigare kända av polisen. 

Ytterligare bevis tyder på att två av de åtalade senare återvände till brottsplatsen för att tända eld på offret som låg på en soffa. De är nu också åtalade för grov mordbrand.

Denna händelse har lett till en omfattande polisutredning och rättsprocess i Västerås, där de misstänkta nu står inför rätta för mord och mordbrand.

Läs: Förundersökningsprotokollet om mordet i Västerås här

Foto: Krimfup.se 

Varukorg