Tonårsflickor och 20-årig man åtalas för mordplan i Malmö

Tonårsflickor och 20-årig man åtalas för mordplan i Malmö

2023-09-30

Tonårsflickor och 20-årig man åtalas för mordförberedelse i Malmö

Två tonårsflickor och en 20-årig man åtalas för att ha förberett ett mord i Malmö. Åtalet grundar sig i en konflikt mellan en Malmöbo och en narkotikahandlare med koppling till Kurdiska räven.

Malmö, Sverige - Tips till polisen har lett till åtal mot två tonårsflickor och en 20-årig man som misstänks ha planerat ett mord i Malmö. Enligt Sydsvenskan härstammar orsaken till detta åtal från en konflikt mellan en Malmöbo och en narkotikahandlare med koppling till Kurdiska räven.

Åtalet hävdar att uppmaningen att döda Malmöbon framkom genom en krypterad chatt den 13 mars i år. Dessutom upptäcktes en halvautomatisk pistol i hemmet hos en av tonårsflickorna, som sedan användes av ungdomarna när de begav sig till det tilltänkta mordoffrets hemadress.

De tillbringade en längre tid i bostadsområdet, men enligt åtalet var mannen de jagade inte hemma.

"Eftersom målsäganden inte var hemma så fullbordas inte gärningen," skriver chefsåklagare Pär Andersson i stämningsansökan.

Mannen som ungdomarna hade fått i uppdrag att döda är bror till en person med förankring i Malmös gängvärld. Personen som uppmanade till mordet hävdar att denne skyldig honom pengar.

"När de inte får tag på måltavlan, då ska de ha en släkting i stället," säger Pär Andersson till tidningen.

Några veckor senare blev pappan till det tilltänkta målet skjuten i benen, men hittills har ingen gripits för det brottet.

En fjärde person åtalas för medhjälp till mordförberedelse, men samtliga åtalade förnekar brotten.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om förberdelse till mordet här

 

Foto: Polisen

Varukorg