Tonåringar åtalade för mord i Upplands Väsby

Tonåringar åtalade för mord i Upplands Väsby

2023-12-31

Upplands Väsby, Sverige – Två tonåringar, boende i Upplands Väsby, står nu inför rätta för mordet på en man i 30-årsåldern som ägde rum i maj. 
I de tidiga morgontimmarna den 6 maj larmades polisen till en incident i ett flerbostadshus i Upplands Väsby. En man i 30-årsåldern rapporterades ha blivit stickskadad i en lägenhet, ett resultat av en konflikt som utbrutit tidigare under kvällen. Trots akuta insatser avled mannen senare av sina skador.

De två misstänkta, båda i övre tonåren och boende i Upplands Väsby, greps snart efter händelsen. De står nu åtalade för mord, alternativt medhjälp till mord. Dessutom åtalas de för ringa narkotikabrott, med anklagelser om kokainanvändning i samband med brottet.

Enligt åtalet inleddes händelseförloppet med att offret erbjöd kokain i sin lägenhet. En konflikt uppstod och eskalerade till fysiskt våld mellan offret och de två åtalade. Två kvinnor, som befann sig i lägenheten vid tidpunkten för brottet, har hörts som vittnen i fallet.

Åklagaren bygger sitt fall på omfattande bevisning, inklusive mobiltelefonundersökningar, vittnesmål, rättsintyg, beslagtagen kniv, och övervakningsfilmer. Detta komplexa bevisningsmaterial förväntas spela en avgörande roll i domstolens bedömning av fallet. De anklagade ungdomarna har förnekat alla anklagelser mot dem.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om knivmordet i Upplands Väsby här

 

Foto: Polisen

Varukorg