Tinderbedragaren: Vem är mannen bakom stora bedrägerierna

Tinderbedragaren: Vem är mannen bakom stora bedrägerierna

2023-10-21

Vem är den svenska Tinderbedragaren som TV4 skildrar?

I TV4:s dokumentärserie "Den svenska Tinderbedragaren" presenteras en man som genom Tinder får kontakt med flera kvinnor. Han utger sig för att vara en framstående affärsman och lyckas lura kvinnorna på stora summor pengar. Här är vad vi vet om denna Tinderbedragaren.

Premiären av "Den svenska Tinderbedragaren" ägde rum den 12 oktober på TV4. Dokumentären visar hur en man skapar relationer med kvinnor på Tinder och sedan bedrar dem på hundratusentals kronor.

Hur lyckas Tinderbedragaren med sitt bedrägeri? Han profilerar sig som en framgångsrik entreprenör som har lämnat en kriminell bakgrund. Genom djupa konversationer, antingen via chatt eller telefon, övertygar han kvinnorna om olika investeringsmöjligheter. Falska löften och avtal signeras, och stora summor pengar överförs.

Kvinnorna som bedragits av Tinderbedragaren på TV4 Bland de kvinnor som medverkar i TV4:s dokumentärserie och som har blivit lurade av Tinderbedragaren inkluderar:

  • Amanda från Norrköping
  • Alexandra och Sandra från Uppsala
  • Madelene och Veronica från Falun
  • Emelie från Vansbro
  • Sandra från Kramfors
  • "Åsa", ett pseudonym, från Norrköping

Veronica, en av offren, har kommenterat situationen i ett uttalande till Expressen. Trots sina skulder som nu uppgår till flera miljoner kronor, uttrycker hon beslutsamhet att stoppa bedragaren.

TV4:s val att anonymisera Tinderbedragaren I dokumentärserien har TV4 valt att inte avslöja mannens identitet. Han refereras konsekvent till som "Tinderbedragaren" och alla bilder som visar honom är suddiga. Vad vi vet om honom är att han är en 30-årig svensk man. Trots att många är nyfikna om vem är tinderbedragare, har TV4 valt att hålla hans identitet hemlig.

En viktig notering är att mannen påstår, via ett mejl till TV4, att han har återbetalat de skulder han har till kvinnorna. Han menar att de som fortfarande påstår sig ha fordringar på honom, inte har någon skuld att hämta.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om Tinderbedragren här

 

Foto: TV4
 

Varukorg