Tinderbedragaren dömd för miljonbedrägeri

Tinderbedragaren dömd för miljonbedrägeri

2023-10-24

Domen för ”Svenska Tindersvindlaren”: Bedrägeri på Tinder leder till fängelse

Den nu dömde mannen, känd som "Svenska Tindersvindlaren", har bedragit kvinnor på Tinder i Uppsala och andra delar av Sverige. Denna Tinderbedragare i 25-årsåldern skapade illusionen av ett lyxigt liv för att vinna kvinnornas förtroende.

Under flera år svindlade han sammanlagt sex kvinnor på över två miljoner kronor genom romansbedrägeri på Tinder. Dessa bedrägliga handlingar kom till ljus när SVT Nyheter Helsingborg rapporterade om händelserna.

Genom att presentera olika skäl, såsom en sjuk släkting utomlands eller att han själv blev utpressad, övertygade mannen kvinnorna att överföra pengar. Han visade dem också falska bankutdrag där det syntes en miljon kronor, men hävdade att kontot var spärrat.

Brottsoffren kom från flera svenska regioner, inklusive Småland, Halland, Västra Götaland, Skåne och Jönköpings län. De trodde att de hjälpte någon de brydde sig om och gjorde därför flera transaktioner till Tindersvindlaren.

Resultatet av rättegången? Mannen döms nu till två års fängelse för fem fall av grovt bedrägeri och ett fall av bedrägeri. Han är även skyldig att betala 2 166 765 kronor i skadestånd till de sex drabbade kvinnorna. Hans reaktion på domen? Besvikelse. Hans försvarsadvokat, Linus Gardell, kommenterar att han har förnekat brotten och ser dem snarare som en civilrättslig fråga än en straffrättslig. Mannen planerar nu att granska domen närmare innan han beslutar om en överklagan.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om tinderbedragaren här


Foto: Polisen

Varukorg