Timrå mordrättegång: Familjen kräver rättvisa

Timrå mordrättegång: Familjen kräver rättvisa

2023-03-30

Rättegången för mordet på 25-åriga Liselotte från Timrå ska inledas den 3 april och hennes familj kräver nu drygt en halv miljon kronor i skadestånd av mannen som misstänks för brottet om han befinns skyldig. Målsägandebiträdet Fredrik Lindberg, som företräder Liselottes familj i målet, har lämnat in skadeståndsyrkandet till Sundsvalls tingsrätt. Yrkandet avser 554 000 kr jämte ränta från familjen och dödsboet.

Liselotte beskrev sextrakasserier och hot
Innan hennes mord hade Liselotte anförtrott flera personer om de sexuella trakasserier och övergrepp hon utsatts för av den nu mordmisstänkta mannen, och hade uttryckt rädsla och känslan av att vara hotad av honom.

Polisens förundersökning har avslöjat ett samtal mellan Liselotte och den 46-årige mordmisstänkte från den 8 oktober 2022, dagen då Liselotte försvann. I samtalet framstår mannen som övertalar att ta med Liselotte till en stuga i Kramfors. När mannen, nu misstänkt för mord, ville ta med Liselotte från Timrå till sin stuga försökte hon tacka nej. Mannen lyckades dock övertala henne och några timmar senare var hon död.

Mannen nekar till mord
45 åriga mannen som åtalas för mordet på 25-åriga Liselotte nekar till mord, men han har medgett gravfridsbrott av normalgraden. Enligt honom var både överens om att åka till hans stuga utanför Kramfors. 
– De hade kommit överens om att åka till hans stuga och tända brasa och mysa lite grann, säger mannens försvarare Per Näslund.
Den åtalade mannen uppger att han hittade Liselotte död. 

Läs förundersökningsprotokoll på nätet

Foto: Förundersökning

Varukorg