TikTok-bedrägeri - multimiljonär blåst på 2 miljoner kronor

TikTok-bedrägeri - multimiljonär blåst på 2 miljoner kronor

2023-04-30

En framgångsrik affärman gick på dejt med en kvinna som han träffade på TikTok och det slutade med att han förlorade två miljoner kronor. Nu åtalas en kvinnan för grovt bedrägeri. 

 

TikTok-dejt


Enligt förundersökningen hade en man, som är företagsledare kontaktat kvinnan på TikTok några dagar före deras dejt. De började chatta och mannen frågade om han fick besöka henne i Malmö eftersom han skulle till dit för affärer. Kvinnan accepterade förfrågan och deras möte ägde rum på en restaurang på Stortorget.


Konversation mellan kvinnan och företagsledaren. 

Bedrägeriet


Efteråt tog de en Uber-taxi till kvinnans lägenhet där de drack ett par glas vin. Företagsledaren hävdar att han inte minns något efter det och blev utslagen i 14 timmar. Han misstänker att han har blivit drogad.

Ännu värre blev det när företagsledarens ekonomichef ringde och undrade varför han tog ut två miljoner kronor från ett av företagen. Pengarna visade sig ha överförts till konton som tillhörde kvinnan och hennes bekanta.

Överförde pengarna självmant 


Kvinnan hävdar att företagaren initierat överföringen av pengarna för att hjälpa henne ekonomiskt, men detta avvisades av företagsledaren. Kvinnan åtalas nu för grovt bedrägeri, medan en av hennes vänner som fått del av företagsledaren pengar åtalas för penningtvätt.

 

Läs förundersökningsprotokoll på nätet

Foto: Polisen

Varukorg