Tidigare barnskådespelare dömdes för vapenbrott

Tidigare barnskådespelare dömdes för vapenbrott

2023-04-25

Den före detta barnskådespelaren, Bonn Ulving, dömdes för grovt vapen- och narkotikabrott i samband med en skottlossning som inträffade på Östermalmsgalleria Fältöversten i Stockholm den 22 maj 2022.

Ulving, som medverkade i flera familjefilmer som barn, åtalades för att vara skytten i händelsen som skadade två personer. Enligt uppgifer tros ursprunget till skottlossningen vara en konflikt om knark. När polisen kom till platsen hittade de två skadade personer med varsin skottskada i benet som fördes till sjukhus med ambulans.

Mordförsök 

Händelsen utreddes som mordförsök samt grovt vapenbrott. Ulving greps tillsammans med flera andra personer i samband med skottlossningen. Polisen kunde under några dagar efter skottlossning bekräfta att tre personer hämtats till förhör och att de nu är släppta, men att Ulving satt häktad. Han är tidigare dömd för bland annat rån.

 

Den före detta barnskådespelerskans liv har kantats av våld, kriminalitet och drogberoende sedan hennes tidiga tonår. En LVU-utredning som gjordes 2020 avslöjade bristande skolgång och instabila hemförhållanden som ledde till placering i SiS-hem. "Sedan 2018 har ett 30-tal orosanmälningar inkommit, främst från skolor och polis, med oro för Ulvings socialt destruktiva beteende", stod det i utredningen. "Han umgås i kretsar där droger och brott förekommer. Han är också aggressiv, frispråkig och har dålig impulskontroll."

Barnskådespelare

Bonn Ulving är känd för sin medverkan i filmer som,  - Det är mitt liv (2011), The Anderssons Rock the Mountains (2014) och The Anderssons Hit the Road (2013).

Domen

Rättegången för Ulving inleddes den 17 januari 2023 och domen har meddelats. Han frias från åtalet för grov misshandel men döms till ungdomsvård för grovt vapenbrott och narkotikabrott. Rätten konstaterade att Ulving inte var skytten i händelsen utan att han var inblandad i narkotikarelaterad verksamhet och hade innehav av vapnet som användes vid skottlossningen.

 

Läs förundersökningsprotokoll på nätet

 

Foto: Krimfup

Varukorg