Taxi-mördaren i Bergsjön döms till livstids fängelse

Taxi-mördaren i Bergsjön döms till livstids fängelse

2023-08-18

Taximordet i Bergsjön Göteborg


I oktober 2022 skakades Bergsjön i nordöstra Göteborg av ett fruktansvärt brott. Polisens insatser var omfattande och ingående, en brottsplats spärrades av och en noggrann teknisk undersökning genomfördes. Hela området genomsöktes med hundar och polisen arbetade intensivt med att knacka dörr för att samla in information. Ljudet av de dödliga skotten hade väckt flera människor. Offret var en man i 35-årsåldern som hade avslutat sitt arbete som taxichaufför för sista gången.

En keps från gärningsmannen blev den avgörande

 
Efter en intensiv och noggrann utredning har polisen funnit en viktig ledtråd som skulle leda de till mördaren. En kvarglömd keps hade lämnats på brottsplatsen, ett ödesdigert misstag från gärningsmannens sida. Denna keps skulle visa sig vara den avgörande länken som skulle leda polisen på rätt väg. För att också sedan få mannen dömd. Utredningen tog en internationell vändning då den misstänkte mannen befann sig i Tyskland när han häktades i sin frånvaro i mitten av november. Men även om avstånden var stora och utmaningarna många, gav polisens envishet och samarbete med internationella myndigheter resultat. I maj kunde den åtalade mannen gripas och återföras till Sverige för sin rättegång.

Gärningsmannen dömdes till livstidsfängelse


Under den rättegång som följde framkom en fasansfull bild av händelseförloppet. Taxichauffören hade blivit skjuten flera gånger, med skott som riktades mot både huvud och kropp. I torsdags kom domen som skulle ge svar på rättvisans vägnar. Den åtalade mannen dömdes mot sitt nekande till livstids fängelse. Straffet skulle inte bara innebära rättvisa för den mördade taxichauffören, utan även ge en viss form av tröst till hans anhöriga som hade drabbats extremt hårt av förlusten. 


Läs förundersökningsprotokollet: Mohammed, Hassan | Krimfup.se 


Foto: Polisen

Varukorg