Svensk realityprofil döms för misshandel av barn

Svensk realityprofil döms för misshandel av barn

2024-04-17

En känd svensk realityprofil har blivit dömd till dagsböter efter att ha befunnits skyldig till misshandel av sitt barn. Domen utfärdades av tingsrätten i måndags. Kvinnans advokat uppger att de kommer överklaga domen.

Två år har passerat sedan anklagelserna mot en kvinnlig realityprofil först kom till ytan. Anmälan gjordes av barnens far som uttryckte oro till socialtjänsten över att hans barn utsattes för misshandel av deras mor.

Barnens far uppger att misshandeln inleddes under den tid då han och realityprofilen fortfarande levde tillsammans som ett par.

Incidenten, som ledde till åtal, inträffade när realityprofilen slog sitt barn med en fjärrkontroll. Kvinnan har även i tidigare polisförhör medgett att hon använt fysisk bestraffning i uppfostringssyfte, inklusive att använda hushållsredskap som stekspadar och vid ett tillfälle en spade.

Misstankarna mot kvinnan väcktes för två år sedan när barnens far anmälde henne till socialtjänsten, oroad över barnens säkerhet. Under deras tidigare samboskap rapporterades även andra former av fysiskt våld, såsom örfilar och att hon dragit det äldsta barnet i håret.

Samuel Westerlund Rashidi, kvinnans advokat, har meddelat att de inte accepterar domen och planerar att överklaga. "Vi anser att domen är felaktig och kommer därför att överklaga," sade Rashidi till Expressen.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om fallet här

Läs: Domen här


Foto: Polisen

Varukorg