Svensk hockeystjärna döms för rattfylleri och narkotikabrott

Svensk hockeystjärna döms för rattfylleri och narkotikabrott

2024-05-11

En välkänd svensk hockeyspelare, med betydande erfarenhet från spel på elitnivå och tidigare meriter från landslaget, har dömts för rattfylleri och ringa narkotikabrott efter en incident där han körde plogbil på sin grannes tomt under nattetid.

Incidenten efter hemkomsten från bortamatch

Händelsen inträffade efter att hockeyspelaren återvände hem från en bortamatch i december. Han började då ploga snö med en fyrhjuling på grannens uppfart. Polis hade redan informerats om att mannen möjligen kunde vara berusad och begett sig till hans hemadress. Vid ankomsten påträffades han på sin plogbil med en alkoholhalt på 0,2 promille i blodet.

Polisen upptäcker tecken på narkotikaanvändning

Under polisens ingripande noterades en doft av cannabis från hockeyspelaren, som erkände narkotikakonsumtion vid tillfället. Han åtalades senare för dessa brott och medgav skuld under förundersökningen, där han uttryckte ånger.

Dom och reflektion av tingsrätten

Tingsrätten har nu utfärdat sin dom där hockeyspelaren döms för både rattfylleri och ringa narkotikabrott. Domstolen anmärkte på att spelaren borde ha varit medveten om olagligheten i att använda en oljeprodukt innehållande cannabis. Rättens bedömning var att hans likgiltighet till lagen ledde till de nuvarande rättsliga konsekvenserna.

Som straff för dessa brott har han dömts till 90 dagsböter à 440 kronor, vilket totalt uppgår till 39 600 kronor i böter.

 

Läs: Domen här

Läs: Förundersökningsprotokollet här


Foto: Polisen

Varukorg