Svensk artist dömd för misshandel vid hockeymatch

Svensk artist dömd för misshandel vid hockeymatch

2024-04-04

I en händelse som har dragit till sig uppmärksamhet, har en svensk artist dömts för misshandel i samband med en incident efter en hockeymatch. Händelsen, som ägde rum förra året på en arena, resulterade i en villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst för artisten. Utöver misshandelsdomen döms artisten även för ringa narkotikabrott efter att ha haft 0,51 gram cannabis på sig vid tillfället.

Enligt förundersökningsprotokollet inträffade misshandeln i en loge där artisten och flera andra personer tittade på matchen. Ett bråk utbröt, vilket ledde till att artisten utdelade ett slag mot en annan persons ansikte, vilket orsakade en sprucken läpp. Situationen eskalerade ytterligare när artisten, efter en begäran om ursäkt, dunkade den drabbade personens bakhuvud mot en vägg.

Artistens agerande fångades snabbt upp av säkerhetsvakter på arenan, som ingrep. Under polisförhör medgav artisten till att ha slagit personen men förnekade andra anklagelser, inklusive att ha dunkat personens huvud i väggen. När det gäller det ringa narkotikabrottet har artisten erkänt innehavet av cannabis.

Artistens juridiska ombud har valt att inte kommentera domen, vilket framgår av ett meddelande till media.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om misshandel här

 

Foto: Polisen

Varukorg