Svensk artist åtalas för narkotikabrott i Stockholm

Svensk artist åtalas för narkotikabrott i Stockholm

2024-02-24

Känd artist åtalad för narkotikabrott

I en uppmärksammad rättslig utveckling står en välkänd svensk artist inför åtal, misstänkt för innehav och köp av narkotikaklassade preparat. Den berörda artisten greps tidigare i år, specifikt i maj, under misstankar om grovt narkotikabrott samt försök till detsamma. Nu utvidgas åtalet till att även inkludera misstänkt ringa narkotikabrott. Detaljer från åklagaren avslöjar att artisten misstänks för att ha förvärvat och besuttit narkotikaklassade medel vid upprepade tillfällen över en period som sträcker sig från 24 april 2022 till 21 mars 2023. En incident där artisten hade narkotikaklassade tabletter på sig har särskilt noterats den 25 maj.

Utredningsprocess och bevis
Under utredningens gång har artisten deltagit aktivt och lämnat förklaringar som berör den aktuella situationen, något som kommer att fortsätta under den kommande huvudförhandlingen. Det framkommer att bevisningen bland annat omfattar sms-konversationer och betalningstransaktioner via Swish, vilket pekar mot en kommunikation mellan köpare och säljare av de narkotikaklassade substanserna.

Plats för brott
De misstänkta brotten har ägt rum i Stockholmsregionen. Trots de allvarliga anklagelserna har artisten varken erkänt eller förnekat de brott han står åtalad för.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll på nätet

 

Foto: Polisen

Varukorg