Styvpappa dömd - tvååring tvingad att äta bajs

Styvpappa dömd - tvååring tvingad att äta bajs

2023-05-26

Styvpappa får fängelsestraff för att ha tvingat tvååring att äta avföring


Tvingade 2 åringen att äta avföring


35 åriga Andréas Andersson från Göteborg har dömts till fängelse för sin inblandning i en synnerligen grov misshandel av ett tvåårigt barn. Händelsen uppdagades i februari när den åtalades flickvän snubblade över en serie videoklipp på styvpappans dator.


Videoklipp avslöjade brottet


En video avslöjade att styvpappan använde en stor handduk för att skapa en snara, som han placerade runt barnets hals, vilket resulterade i att barnet förlorade medvetandet. Medicinska experter bekräftade att denna handling utgjorde en direkt livsfara.


Tvingad äta avföring


Ytterligare bilder visade att styvpappan tvingade tvååringen att konsumera sin egen avföring. De oroande videorna fångade styvfaderns hån och frågade barnet om han njöt av smaken medan han använde nedsättande språk för att hänvisa till honom.


Motstridiga vittnesmål


Under rättegången erkände styvpappan sitt agerande men förnekade att barnet förlorat medvetandet under hängningsincidenten. Han gav en förbryllande förklaring och sa att han fick panik när han såg barnets utseende i badrummet och förde impulsivt in avföring i barnets mun.


Döms till fängelse


Tingsrätten fann styvfadern skyldig till extremt grov misshandel, ofredande, kränkande fotografering och barnpornografibrott. Med hänsyn till allvaret i de begångna brotten dömde domstolen den 35-årige mannen till sex års fängelse.
Med ett erkännande av det djupa känslomässiga trauma som barnet tillfogats, utdömde domstolen skadestånd på 270 800 kronor. Barnets tidigare partner har fått ensam vårdnad om barnet. Åklagaren Kajsa Johansson uttryckte sin tillfredsställelse med domstolens beslut och framhöll hur allvarliga de begångna brotten är. Johansson anmärkte att även om ett längre straff hade begärts, ansåg hon fällande dom på alla punkter vara en betydande utgång. Åklagaren fördömde gärningarna som begicks mot barnet och beskrev dem som djupt plågsamma.

 

Läs förundersökning om brottet

 

Foto: Polisen

Varukorg