Skjutning i Västerås: 35-åring Död, Gängkonflikt Misstänks

Skjutning i Västerås: 35-åring Död, Gängkonflikt Misstänks

2023-11-18

Man i 35-årsåldern skjuten till döds i Västerås

Skottlossning i Västerås kopplad till gängmiljö

En man i 35-årsåldern sköts till döds i ett flerbostadshus i Västerås, vilket har lett till en omfattande polisutredning. Händelsen ägde rum på fredagen, och polisen mottog larm om skottlossning vid 16.30-tiden. Det dröjde dock en halvtimme innan polispatrullen nådde platsen.

Den avlidne mannen var tidigare känd för sin inblandning i Västerås gängmiljö och hade ett omfattande brottsregister. Han hade tidigare blivit åtalad för anstiftan till mord i ett fall i Enköping, men friades från mordanklagelserna, även om han senare dömdes för vapenbrott och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Ett tidigare mordförsök mot mannen ägde rum i centrala Västerås, där han blev knivhuggen under ett slagsmål. Gärningsmannen dömdes till fängelse för grov misshandel.

Vid tidpunkten för händelsen i fredags hördes höga smällar, vilket rapporterades av boende i området. Polisen, vid ankomst, fann den skadade mannen med skottskador. Han fördes till sjukhus men avled av sina skador.

Polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin förklarade att den initiala fördröjningen i polisens respons berodde på att endast ett samtal hade inkommit om händelsen, vilket inte omedelbart indikerade en skottlossning. När polisen väl anlände, var mannen redan livlös och konstaterades avliden på sjukhus.

Enligt rapporter hittades mannen inomhus, men exakta detaljer om platsen är inte bekräftade. Magnus Jansson Klarin har inte kunnat bekräfta om mannen hittades i en lägenhet eller i en trappuppgång.

Polisen har även bekräftat att skjutningen har kopplingar till gängmiljön i Västerås. Mannen var enligt uppgifter en högt uppsatt kriminell aktör i staden.

Ett vittne som befann sig i byggnaden vid tidpunkten för skjutningen rapporterade att det hördes tre skott, följt av synen av tre maskerade män klädda i svart.

Lokalinvånare uttrycker oro över säkerheten, med kommentarer från grannar som belyser spänningen i området. Polisen uppmanar allmänheten att komma fram med tips och iakttagelser från tiden runt händelsen, speciellt observationer av personer på elsparkcyklar i Skallberget och närliggande områden.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om mannen här

 

Foto: Polisen

Varukorg