Razzia mot fastighetsbyrå efter misstankar om ekobrott

Razzia mot fastighetsbyrå efter misstankar om ekobrott

2023-05-11

Flera anhålla efter razzia på Stockholms fastighetsmäklarfirma


Ekobrott 


Tidigt på tisdagsmorgonen slogs en välkänd fastighetsmäklarfirma i Stockholm till av myndigheter på grund av misstankar om grov ekobrottslighet. Flera personer inne på byrån, greps och anhölls.
Enligt uppgifter till Krimfup ska det handla om en fastighetsmäklarfirma, där kända profiler och influensers har tidigare arbetat. 

Läs: Förundersökningsprotokoll på nätet

Detaljer


Fastighetsmäklarfirman finns på en känd adress i Stockholm, informationen om gripandet och misstankarna är knapphändig men enligt uppgifter ska flera personer ha gripits och senare blivit anhållna misstankt för grovt ekobrott. 

Arrestering och internering


Antalet personer som gripits är okänt, men enligt Ekobrottsmyndigheten (EBM) frihetsberövades de misstänkta under insatsen. Anledningen till gripandena är risken för kollusionsfara och förstörelse av bevis. Kammaråklagare Gunnar Zetterqvist på EBM  säger att han senast på fredag kommer att ta ett beslut om någon eller några ska släppas eller begäras häktade.


En chef på den aktuella fastighetsbyrån bekräftade enligt expressen om en razzia mot kontoret men uppgav att ingen av företagets anställda gripits. Personal på mäklarfirman hävdar också att vd:n inte går att nå eftersom han är bortrest.

Utredning


En förundersökning om grovt ekobrott har upprättats och det pågår nu förundersökningsåtgärder. Kammaråklagare Gunnar Zetterqvist betonade att situationen är känslig, och några ytterligare detaljer har inte lämnats.

 

Läs förundersökningsprotokoll på nätet

Varukorg