Rapparen Adouli död - gärningsmän jagas

Rapparen Adouli död - gärningsmän jagas

2023-09-28

Rappare Adouli ihjälskjuten vid Mälarhöjdens IP - gärningsmän jagas

På onsdagskvällen rapporterades det om ett mord vid Mälarhöjdens IP i Fruängen, södra Stockholm, där rapparen Adouli blev skjuten. Polisen har inlett en intensiv förundersökning för att spåra gärningsmännen bakom mordet på rapparen.

Vid Mälarhöjdens IP mottog polisen larm om skottlossning, och på plats fann de en allvarligt skadad man. Rapparen Adouli avled senare under kvällen till följd av de skottskador han hade drabbats av. Enligt uppgifter som har spridits via sociala medier finns det bilder och en video som påstås ha fångat ögonblicket då skjutningen ägde rum.

Den 18-åriga rapparen, Adouli, som blev skjuten, var en framstående artist inom genren svensk rap. Han hade miljontals lyssningar på Spotify och var känd för sin musikaliska talang. Adouli hade redan som 14-åring blivit uppmärksammad och ansågs vara ett stjärnskott på rapscenen när han debuterade med sin första låt "Rapstar".

Foto: En bil efterlyses av polisen i samband med mordet på rapparen Adouli
Foto: En bil efterlyses av polisen i samband med mordet på rapparen Adouli. 

Polisen har meddelat att de aktivt söker efter misstänkta gärningspersoner i samband med detta tragiska mord. Samtidigt cirkulerar ett videoklipp på sociala medier som sägs visa det ögonblick då Adouli sköts. I videon syns en person på marken medan någon i en bil filmar och riktar ett skjutvapen mot offret.

Det har även rapporterats att Adouli hade kopplingar till Kurdiska räven, Rawa Majid, och att han var i sällskap med flera andra personer när skjutningen inträffade. Enligt vittnen var Adouli måltavlan för attacken, men ingen annan person ska ha skadats i händelsen.

Polisen har gett ut en beskrivning av en grå Toyota RAV4 med tonade rutor och uppmanar allmänheten att kontakta dem om de har sett denna bil. Detta kan vara ett viktigt led i utredningen.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll på nätet


Foto: Polisen

Varukorg