Rapartisten C.Gambino skjuten till döds i Göteborg

Rapartisten C.Gambino skjuten till döds i Göteborg

2024-06-05

Den Grammisvinnande rapartisten C.Gambino, 26 år, sköts till döds i ett parkeringsgarage på Hisingen i Göteborg under tisdagskvällen. Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt. Enligt polisens presstalesperson Thomas Fuxborg ser utredningsläget dock bra ut.

Skottlossning i Parkeringsgarage

Larmet om skottlossning kom in till polisen klockan 22.40 på tisdagskvällen. En person som hörde skottlossningen vid Selma Lagerlöfs torg ringde in och rapporterade händelsen. När polisen anlände till platsen fann de en skottskadad man med flera skottskador. Han kördes till sjukhus men avled vid midnatt.

Polisutredning och Vittnesmål

Polisen arbetar nu utifrån teorin att den mördade mannen är rapartisten C.Gambino, enligt uppgifter från P3 Krim och GP. Flera personer har hämtats in för förhör, men ingen har ännu delgivits misstanke. Vittnen har sett en bil lämna platsen kort efter skottlossningen, eventuellt i riktning mot E6.

Flera Skott Avlossades

Enligt polisen avlossades fler än ett skott i parkeringsgaraget. Polisen söker nu efter en eller flera gärningsmän på olika platser i Göteborg. Thomas Fuxborg bekräftar att den mördade mannen är känd av polisen sedan tidigare och har kopplingar till gängmiljön i Göteborg, specifikt till nätverket Norra Biskop.

Reaktioner på Sociala Medier

Den hyllade rapartisten, som alltid bar mask i offentligheten, sörjs nu av fans på sociala medier. C.Gambino vann nyligen pris för årets hiphop på Grammisgalan och släppte bara dagar före skjutningen sin senaste låt ”Sista gång”.

Polisens Utredning Fortsätter

Utredningsarbetet fortsätter och polisen har en positiv inställning till utredningsläget. Thomas Fuxborg kommenterar att när det handlar om en känd person, så drar det till sig särskild uppmärksamhet. Polisen fortsätter att arbeta intensivt för att identifiera och gripa de ansvariga för mordet på C.Gambino.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll på nätet 

Läs: Domar på nätet 

 

Foto: Polisen 

Varukorg