Polisman döms för våldtäkt efter tinderdejt i Stockholm

Polisman döms för våldtäkt efter tinderdejt i Stockholm

2024-07-09

En polisman i Stockholm har dömts till tre och ett halvt års fängelse för att ha våldtagit en kvinna han träffade via Tinder. Mannen ska även betala 287 000 kronor i skadestånd till offret.

Våldtäkt i kvinnans Bostad

Incidenten inträffade i april förra året i kvinnans bostad norr om Stockholm. Efter att ha matchat på Tinder och kommunicerat via telefon och Snapchat, beslutade de att träffas. När kvinnan mötte mannen vid porten till sin lägenhet, påbörjades övergreppet direkt efter att de kommit innanför dörren.

Falskt namn och våld

Polismannen ljög om sitt namn och använde våld under övergreppet. Enligt domen, som utfärdades på måndagen, genomförde han både vaginala och orala samlag med kvinnan mot hennes vilja. Kvinnan försökte flera gånger knuffa bort mannen och sa nej, men mannen använde våld för att fullfölja sina handlingar.

Rättens bedömning

Brottets straffvärde motsvarar fyra års fängelse, men eftersom domen innebär att mannen förlorar sitt jobb som polis, sänktes straffet till tre år och sex månaders fängelse. Polismannen döms även att betala 287 368 kronor i skadestånd till kvinnan samt 1 000 kronor till brottsofferfonden. Den dömde polismannen nekar till brott och motsätter sig att betala skadestånd. Han kommer att hållas häktad tills fängelsestraffet verkställs.

 

Läs: Domen på krimfup.se

Läs: Förundersökningsprotokoll på krimfup.se

 

Foto: Polisen

Varukorg