Nio års fängelse för människorov och narkotikabrott i Skänninge

Nio års fängelse för människorov och narkotikabrott i Skänninge

2024-04-19

Tillslag på Hotell Ledde till Flera Gripanden och Domar

I september genomförde polisen en räd mot ett hotell i Skänninge som ursprungligen fokuserade på en narkotikautredning. Under insatsen, som resulterade i gripandet av sju personer, upptäcktes bevis som ledde till ytterligare brottsmisstankar. Händelsen har nu kulminerat i flera domar för grova brott, inklusive människorov och grovt narkotikabrott.

En 26-årig man har dömts till nio års fängelse och kommer även att utvisas efter avtjänat straff. Linköpings tingsrätt meddelade domen där mannen befanns skyldig till människorov och innehav samt hantering av stora mängder narkotika. Mannen friades dock från anklagelser om våldtäkt.

Under razzian på hotellet tvingades ett kidnapningsoffer under hot att låsa in sig i ett valv, där han tvingades avkläda sig och satt inlåst under en timme. Efter detta fördes han bort i en bil och utsattes för fysisk misshandel. Bevisningen inkluderade bland annat övervakningsfilm som spelade en avgörande roll i åklagarens framgång att säkra en fällande dom.

Ytterligare en man, också 26 år gammal, har dömts till fyra års fängelse för sin delaktighet i människorovet. Båda männen har även dömts att betala sammanlagt 125 000 kronor i skadestånd till offret.

Polisoperationen avslöjade även att en betydande mängd narkotika förvarades på hotellet av den nu dömda huvudmisstänkta. Misstankar mot de fem andra män som greps under insatsen har dock lagts ner efter vidare utredning.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll på nätet

Läs: Domen på nätet

 

Foto: Polisen

Varukorg