Mordet på gängledares mamma - nu inleds rättegången

Mordet på gängledares mamma - nu inleds rättegången

2024-02-27

Rättsprocess påbörjad i fallet med mordet i på Ismail Abdos mamma

Inledning av rättegång mot fem åtalade
I Uppsala har rättegången inleddes mot fem personer åtalade för inblandning i mordet på Ismail "Jordgubben" Abdos mamma, som skedde i september förra året. Händelsen, som ägde rum i Gränby, har kopplats till en eskalerande konflikt inom nätverket Foxtrot.

Detaljer kring Brottet
Utredningen framhåller att de huvudsakliga misstänkta, en 15-åring och en 20-åring, anlände till platsen på en elscooter. Åklagaren har under en pressträff uttryckt att det var den äldre av de två som avfyrade det dödande skottet med användning av en ljuddämpare. Den 15-åriga pojken har under förhör bekräftat sin närvaro vid brottsplatsen men förnekar all inblandning i själva mordet. Han förklarade att han valde att inte närvara vid själva händelsen för att undvika att bevittna mordet. Trots detta berättar han att han hörde ljudet av ett skott och en kvinna som skrek.

Bevis och Kommunikation Före Brottet
Som en del av bevisningen presenterades chattkonversationer mellan den 15-åriga pojken och en av de misstänkta anstiftarna, där de diskuterade mordplanerna. Dessa meddelanden tyder på en förberedelse och diskussion om händelsen bara timmar innan polisen kallades till platsen.

Fortsatt Rättsprocess
Rättegången, som nu är igång, är en del av en större utredning som syftar till att klargöra omständigheterna kring mordet och den våldsvåg som följde. De fem åtalade, däribland den 15-årige pojken, har alla nekat till anklagelserna mot dem.

Läs: Förundersökningsprotokoll på nätet

 

Foto: Polisen

Varukorg